Na popud Vrchního soudu tentokrát byla ještě znovu vyslechnuta poškozená. Právě na základě její výpovědi, která se shodovala s výpovědí v přípravném řízení, soud opět rozhodl o vině žalovaného. A to přesto, že rodina poškozené se paradoxně snažila přes obhájce žalovaného ještě soud přesvědčit o nevěrohodnosti své dcery.

„Soud návrhy na další doplnění důkazů včetně výpovědi poškozené na detektoru lži zamítl. Zásadním důkazem pro něj byla právě výpověď dívky, která se rozhodla u hlavního líčení vypovídat, i když byla dvakrát upozorněna, že může svoji výpověď odmítnout," uvedl v odůvodnění předseda senátu Tomáš Bouček. Nazif je ve vazební věznici již 17 měsíců a po půli trestu může žádat o podmíněné propuštění. Rozsudek není pravomocný, neboť Nazif se opět odvolal.

K činu došlo v březnu 2011 a obětí byla jeho tehdy nezletilá švagrová, u jejíž rodiny jako manžel starší sestry ve Starém Smolivci na jihu Plzeňska bydlel. Poškozenou, která tehdy navštěvovala základní školu, vzal v inkriminovaný den za její sestrou, svou manželkou do Mladého Smolivce. „Jenže na odpočívadle zastavil, zamknul auto a začal mě líbat, křičela jsem, bránila jsem se, škrábala ho. Nemohla jsem z auta ven…pak mi stáhnul kalhoty a začal mě dole líbat," s rozpaky vypovědělo děvče.

Pak prý si sundal kalhoty on a onanoval. Když pak dojeli do Mladého Smolivce, sestra si všimla, že dívka poplakává a uhodila na ni, co se stalo. Poškozená jí o všem řekla, mezitím ale žalovaný z domu utekl a rodina přesvědčila poškozenou, aby to nikde neříkala a šla hledat Erola. Rodina poškozené dívky se to dozvěděla až později od své starší dcery, takže celý případ byl policii ohlášen tři týdny poté.

Žalovaný Nazif ale stejně jako v prvním hlavním líčení si stál na svém, že dívka lže a vše si vymyslela. V den rozsudku se snažila pak rodina poškozené ještě soud přesvědčit, že dívka nevypovídala pravdivě. Senát ale na toto již zřetel nebral, neuvěřil ani obhajobě, že je žalovaný nevinný a potvrdil původní pětiletý trest.