„Osmadvacetiletý muž ze severu Plzeňska se vozu zmocnil v pondělí asi patnáct minut po poledni. Nastartoval a ujel deset kilometrů na lesní cestu mezi obcemi Dolany a Nadryby," popisuje policejní mluvčí odboru Plzeň-venkov Ivana Telekešová.

Jelikož klíče měl, mohl se zloděj do nákladového prostoru dostat hravě. „Prohledal jej a odcizil dvě zásilky s elektronikou v hodnotě téměř tří tisíc korun. O pár metrů dále jednu zásilku rozbalil, obě poškodil a nechal na místě. Z vozidla stihl vzít služební telefon a klíče, poškodil také GPS navigaci," pokračuje mluvčí.

Díky GPS policisté našli auto, zloděje zhruba po hodině dopadli za pomoci obyvatel.

Majitelé firmy vyčíslili škodu na necelých pět tisíc korun. Ukázalo se, že muž je známá firma. „Od listopadu 2011 má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu dvou let. Ani v majetkové trestné činnosti není žádným nováčkem. Rozsudkem Okresního soudu Plzeň-město byl v lednu roku 2008 odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v trvání třiceti měsíců, které vykonal," dodává Telekešová.

A další trest je na obzoru: „Muž se bude zodpovídat z přečinů krádež, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněné užívání cizí věci, za které může strávit za mřížemi až tři roky."