K výrobě Huawei Ultimate Watch byla použita zirkonová slitina, nejlehčí dostupný materiál, který se tradičně využívá při tvorbě klasických prémiových hodinek. Jde o první případ, kdy se s touto slitinou vyrobily chytré hodinky. Watch Ultimate jsou tak 4,5x silnější a 2,5x tvrdší než běžné hodinky a jsou odolné vůči korozi a poškrábání.

 Navíc disponují nano-mikrokrystalickým keramickým rámem, který je 6x až 7x tvrdší než ocel. Ciferník hodinek chrání safírové sklo, které zároveň dodává povrchu diamantový lesk.

Modrá nebo černá?

Hodinky jsou dostupné v modrém provedení Voyage Blue a v černé verzi Expedition Black. U Voyage Blue verze je rám vyrobený z tmavě modré nano-tech keramiky a doplňuje ho titanový řemínek, který má dvojnásobnou odolnost oproti nerezové oceli a navíc je mnohem lehčí. Bílé rytiny byly navrženy tak, aby pomohly potápěčům přesně pochopit časování bezpečnostních výnorů během potápění.

V případě Expedition Black se jedná o černou nano-tech keramiku doplněnou o černý řemínek z hydrogelové nitrilové gumy, který má vlastnosti proti opotřebování a vodě, vysokou pevnost a pružnost.

Uživatelé na hodinkách ocení také tři navigační tlačítka, díky kterým se výrobek opět blíží ke vzhledu klasických luxusních hodinek – 3D otočnou korunku, funkční tlačítko a asistenční tlačítko. Watch Ultimate disponují i šesti nově navrženými ciferníky. Ty si mohou zákazníci měnit podle toho, zda zrovna vykonávají sportovní aktivitu, nebo se chystají na společenskou událost.

Baterie vydrží až dva týdny. Hodinky jsou vybavené pokročilou technologií bezdrátového rychlého nabíjení. 25 % baterie se nabije za 10 minut a plného nabití lze dosáhnout za hodinu. Oproti dřívějším generacím je proces téměř trojnásobně rychlejší.

Sledování stavu srdce i spánku

Uživatelům pak Watch Ultimate pomáhají monitorovat zdravotní stav a vytvářet návyky, které podporují zdravý životní styl. Pokročilý algoritmus TruSeenTM 5.0+

zvyšuje přesnost měření srdečního tepu i hladiny kyslíku v krvi v průběhu namáhavého tréninku a napomáhá ve sledování zdraví srdce. Díky novému PPG5.0 modulu a umělé inteligenci je ještě přesnější. Hodinky neustále sledují tepovou frekvenci. Pokud se dostane nad určitou hranici, Watch Ultimate na to uživatele upozorní.

Díky tomu, že hodinky měří SpO2 a EKG, pomáhají předcházet rozvoji srdečních onemocnění prostřednictvím včasného podchycení bez potřeby speciálního zdravotnického vybavení. Technologie umožňuje sledovat stav srdce v reálném čase a je velmi užitečná zejména pro kardiologické pacienty.

Snímače EKG a PPG (měření srdečního rytmu) navíc detekují arteriální ztuhlost, což je jeden z indikátorů arteriosklerózy (kornatění tepen vlivem ukládání tuku na stěny tepny), díky čemu pomáhají posílit kardiovaskulární zdraví.

Nově vylepšená technologie Huawei TruSleep™ 3.0 zase umožňuje efektivně monitorovat spánek a díky vestavěným senzorům sledovat délku a jeho kvalitu. Hodinky následně uživatelům poskytují návrhy na zlepšení spánkových návyků. To umožňuje uživatelům porozumět jejich spánkovému režimu, identifikovat možné problémy a případně včas vyhledat zdravotnickou pomoc. Kromě toho hodinky poskytují personalizované připomínky spánku, které pomáhají uživatelům najít režim, zlepšit si tak náladu a maximalizovat svou produktivitu.

Uživatelé se při sportu neztratí

V aktivním způsobu života podporuje zákazníky více než 100 sportovních režimů. Algoritmus TruSport™ poskytuje návrhy a doporučení, jak cvičit efektivně a vylepšit svou disciplínu. Běžci se také mohou těšit na profesionální tréninkové rady založené na nasbíraných datech.

Všechny informace, které hodinky nasbírají, jsou kompatibilní se všemi populárními sportovními aplikacemi jako Strava, které uživatelům umožňují těžit z nasbíraných dat navzájem. Údaje putují do propojené aplikace Zdraví (Huawei Health). Tu lze nainstalovat do jakéhokoli chytrého telefonu bez ohledu na značku. Svoje zdravotní údaje a záznamy tak uživatel může sledovat na jednom místě, nebo je například sdílet s lékařem či jiným zdravotním odborníkem.

Těm, kteří jsou stále na cestě, pomáhají hodinky prozkoumávat nový terén. Produkt přináší nový režim expedice, v němž zobrazuje údaje o venkovním prostředí v reálném čase. Huawei Watch Ultimate jsou vybaveny také navigačním systémem GNSS pro přesné určení polohy, která se průběžně ukládá, a v případě, že se uživatel ztratí, pomůže mu vrátit se zpět. Hodinky jsou propojeny s pěti hlavními satelitními systémy: GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDO a QZSS, které zlepšují sílu a stabilitu signálu při určování polohy.

Ke sportování venku se navíc hodí i noční režim. V něm mají zákazníci možnost změnit barvu displeje na tlumenou oranžovou, která při noční turistice neruší zrak, a možnost svítilny napomáhá viditelnosti a bezpečí.

Potápění až do 100 metrů

Watch Ultimate také vycházejí ve velkém vstříc potápěčům. Lze se s nimi ponořit až do hloubky 100 metrů. Díky vrstvě nepromokavého filtru na úrovni mikronů a prodyšnému membránovému komponentu mají hodinky voděodolnost 10 ATM (1 ATM je 10 metrů hloubky pod hladinou). Kromě toho splňují normu odolnosti vůči vodě ISO 22810 a prošly také testy standardů na potápěcí vybavení EN13319. Při testech vydržely 110 metrů pod vodou více než 24 hodin.

Watch Utlimate nabízejí čtyři potápěcí režimy. Měří hloubku, rychlost, teplotu a další fyziologické parametry. Díky Bühlmannovu dekompresnímu algoritmu vyhodnocují data a navádějí uživatele v reálném čase. Pro zlepšení dovedností také nabízejí funkci tréninku výdrže nebo zadržování dechu. Dále existuje možnost nastavení až dvaceti notifikací pro potápěčovu ochranu. Ty se zobrazují v různých barvách.