Ve středu 23. března ve večerních hodinách vyjížděli k hasiči k areálu oblíbené restaurace a penzionu Angusfarm v obci Soběsuky na rozhraní jižního Plzeňska a Klatovska. "Zasaženo je první patro. Podle prvotní informace se měl požár začít šířit od klimatizace. Čtyři osoby bez zranění se evakuovaly," popsal mluvčí hasičů Petr Poncar. Nikdo další se v budově už neměl nacházet.

Požár zaměstnal hasiče na další hodiny, byl vyhlášen 3. stupeň poplachu a postupně k němu dorazilo sedmnáct jednotek, například z Klatov, Nepomuku nebo Chocenic a dalších blízkých obcí. 

Škoda bude vysoká. "Škoda je v tuto chvíli odhadnuta na 35 milionů korun. Zásah stále pokračuje a zasahující hasiči se teď zaměřili i na požární ochranu dvou sousedních objektů," doplnil po 22 hodině mluvčí hasičů. V té době se také podařilo hasičům požár lokalizovat. Zásah na místě ale bude pokračovat až do ranních hodin.

Restaurace a penzion Angusfarm patří mezi oblíbené výletní i gastronomické cíle Plzeňského kraje. Jak už název napovídá, zdejší kuchyně se věnuje přípravě prvotřídních hovězích steaků z plemene Angus. Vysoká úroveň zdejší kuchyně a servisu vysloužila Angusfarm například 43. místo  v Top100 restaurací Grand Restaurant 2020 - Mauerově výběru.