Ingredience
250 g čočky
1 cibule
hl. mouka
máslo
olej
ocet
sůl
pepř
vejce
zelenina na ozdobení: rajče, paprika, okurka, pažitka
Postup:
Nejdříve si z másla a hladké mouky připravíme jíšku, kterou necháme vychladnout. Poté si pečlivě přebereme a propláchneme čočku. Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme čočku, podlijeme vodou a necháme na mírném ohni vařit. Po změknutí přidáme jíšku na zahuštění, osolíme, trošku opepříme. Na závěr okyselíme 1 až 2 lžícemi octa. Ozdobíme do podoby zajíčka.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditČOČKA NA KYSELO - ZAJÍČEK
recept zaslala Věra Studeničová, Semice
jarní recepty
|
Foto: Bürgerová