Ke zločinu, který se odehrál nadmíru spořádaně, došlo v pondělí krátce po půl jedenácté. Přesně v 10.35 přišel do banky v Radotíně neznámý muž, počkal, až na něho dojde řada, a pak u přepážky předložil úřednici lísteček s požadavkem na vydání peněz. Ten sepsal přímo v bance – a připsal také upozornění, že má v tašce pistoli. Prý zbraň použije, pokud žena nebude „rozumná". Tahle hrozba mu vynesla kořist v řádu desítek tisíc korun. Jakmile získal peníze, dal se na útěk. Zmizel neznámo kam.

Po deseti minutách ale pachatel zavolal na policejní linku 158. Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie shrnul, co měl dotyčný na srdci: jal se vysvětlovat, proč loupil; tvrdil, že ho okradli zlí lidé, jež by policie hledala jen těžko, a on potřeboval peníze, aby splatil dluh těm, kteří mu půjčili a tím mu pomohli. Oznámil současně, že následujícího dne se sám přijde přihlásit. Nevidí prý důvod, proč by měli hodní lidé trpět kvůli těm zlým – a jiný způsob, jak přijít k penězům, prostě nenašel.

Kriminalisté už byli přesvědčeni, že čekali marně, a tak se obrátili na veřejnost s žádostí o poskytnutí jakýchkoli informace k osobě podezřelého nebo o místu jeho pobytu. Nakonec to ale není zapotřebí. Muž z banky se vpodvečer skutečně přišel přihlásit na jednu ze služeben policie. Bez peněz; ty prý opravdu potřeboval.

Podrobnější informace k nezvyklým okolnostem případu by policie podle Hulanových slov mohla zveřejnit během středy.