O zásahu policie informoval server Týden.cz.

„Momentálně jsou realizované úkony trestního řízení v budově dopravního podniku ve Vysočanech," řekl žalobce Vrchního státního zastupitelství v Praze Adam Borgula. Zda policie někoho zadržela nebo si přišla jen pro podklady, Borgula neuvedl.

Podle dnešního vydání deníku Právo dostalo tento týden pražské vrchní státní zastupitelství anonymní trestní oznámení, které míří na bývalou pověřenou ředitelku a místopředsedkyni představenstva Magdalenu Češkovou. Podle anonymu mohla Češková zabránit pokračování nevýhodných zakázek. Tím, že to neučinila, se mohla dopustit trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku.

Podle Řehkové ale dnešní zásah policie s novým trestním oznámením nesouvisí. „Policie si přišla pro doklady k trestním oznámením, která připravil pan Láska," řekla Řehková.

Asi desítku velkých zakázek z minulosti nechal podnik letos prověřit, prověrka ukázala na jejich nevýhodnost a předražení. Policie si pro důkazy do pražského dopravního podniku přišla už v srpnu poté, co bývalý ředitel Vladimír Lich podal kvůli těmto smlouvám trestní oznámení. Oznámení na konkrétní lidi z dopravního podniku a dodavatelských firem, kteří smlouvy podepsali, připravil advokát Láska. Podezírá je ze spáchání trestných činů podvodu, pletichy při zadávání veřejné zakázky a porušení povinnosti při správě cizího majetku.