Autohlídka policistů z místního oddělení si všimla muže za volantem, který je známou firmou – a jeden z policistů, který byl shodou okolností právě v úterý u soudu, dobře věděl, že dotyčný může do auta sednout pouze jako spolujezdec. Soud mu totiž vyměřil zákaz řízení. Provinile však zjevně neměl zájem cokoli vysvětlovat – tím méně se pak zpovídat z maření výkonu úředního rozhodnutí. Místo aby respektoval signál k zastavení, sešlápl plyn až k podlaze a snažil se ujet. Nakonec ale uprchlík v Brzické ulici zastavil – a zdálo se, že honička skončila. Policisté mu zablokovali vestu svým autem.

Uprchlík to ale za konečnou ještě nepovažoval. Najel do dveří služebního vozu, ze kterých právě vystupoval jeden z policistů, a způsobil mu zranění. Pak vzal do zaječích po svých. Jeho úprk nezastavil ani varovný výstřel, řekla Deníku Eva Kropáčová z ředitelství pražské policie. „Pátrání stále trvá – i za pomoci psovodů," konstatovala v půl desáté večer. S tím, že by unikl odpovědnosti, ale provinilý šofér nemůže počítat; jeho totožnost znali policisté už od samého počátku. Během noci se policisté chtěli soustředit především na prověření míst, kde se uprchlík vyskytoval v minulosti.

Ve chvíli, kdy již bylo pátrání v plném proudu, volal na linku 158 místní občan. Hlásil, že má zbořený plot po dopravní nehodě, přičemž viník ujel – na místě ale zůstala ležet jeho poznávací značka. A během pár okamžiků bylo jasno: patří k autu uprchlíka! Ještě předtím, než tento výtečník začal ujíždět policistům, tedy opodál havaroval… Že by chybějící řidičák nebyl jediným důvodem, proč se tak úporně snažil vyhnout policejní kontrole?