Hřiště na Výtoni. Zdroj: Archiv VLP

Výtoň

Naše nejoblíbenější hřiště se nalézá na Výtoni. Je to hřiště, které je jako jedno z mála zastíněno vzrostlými stromy a hlavně je i promyšlené, co se týče zábavy pro nejmenší. Jelikož mám děti sedm let od sebe, je dost náročné vybrat pro ně místo, které by si oba užili. Zde takové místo je.

VyšehradZdroj: DENÍK/ Ivan Babej

Vyšehrad

Skrývá zákoutí i nečekaná tajemství. Každý měsíc se v purkrabství hrají pohádky pro děti nebo jsou zde výtvarné dílny. Na podzim se tu pořádají Vyšehrátky, které děti milují. Před vyšehradskou bránou máme nejoblíbenější kopec na sáňkování a hned vedle něj je areál Jedličkova ústavu, kde sídlí Takavárna. Krásná kavárna, která slouží jako zácvikové pracoviště pro klienty Jedličkova ústavu. Učí se tu vařit kávu a pečovat o zákazníky, pečou spoustu zdravých moučníku a mají zde i velký dětský koutek zkrátka oáza odpočinku.

Praha Podolí.Zdroj: DENÍK/Martin Divíšek

Podolí

Žijeme v Podolí, což je čtvrť pro rodinu jako dělaná. Máme tady Nedvědovo náměstí, na kterém děti bezpečně pobíhají, lezou po stromech a piknikují na trávě. K tomu jim ráda koupím nejlepší cupcake v Praze. Na náměstí a v jeho okolí žijí lidé, kteří jsou kreativní. V září nás navíc čeká akce Zažít Podolí jinak, což je projekt pro děti a rodiny. Větší část Podolí se uzavře automobilům a my si můžeme užít klidu a akcí připravených pro děti.

Náplavka. Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Náplavka

Přes ulici směrem k Vltavě je už dnes všeobecně známá a oblíbená Náplavka, na které se, když se po ní procházíte, cítíte jako na dovolené.

Čtěte také: Nina Provaan Smetanová: Jaká místa mám v Praze ráda