„Otevřeli jsme po čtyřech dnech. Vaříme, i když sortiment je trochu omezený," uvedla Lípová. Elektřina v budově funguje, dodávka plynu zatím obnovena nebyla.

V kavárně byla poškozena tři velká okna směřující do Národní ulice, tlaková vlna ale sklo nevysypala, pouze popraskalo. Skláři už dnes popraskané tabulky vyměnili. V předsálí kavárny strhl náraz po výbuchu jeden kvádr mramorového obložení a část vitráže.

Hůř dopadla sousední Divadelní restaurace, jejíž velká okna směřují do Divadelní ulice. Okna i s dřevěnými rámy vybila tlaková vlna. „Truhláři musí vyrobit rámy do zdi i rámy na okna. Některé jsou roztrhané úplně napadrť. V sobotu sem přijde truhlářská firma a udělá mi prognózu," řekl provozovatel kavárny i restaurace Karel Pečánka. Okna v restauraci jsou zatím zakryta igelity. „Možná, že to risknu a otevřu, i když ty igelity nejsou zrovna kulturní. Možná už zítra," dodal. Celkovou škodu v kavárně a restauraci odhadl na půl milionu korun, vše ale bude muset upřesnit pojišťovna.

Při pondělní explozi byl nejvíce poničen památkově chráněný dům v Divadelní ulici 5, okolní objekty přišly většinou o okna. Výbuch zranil čtyři desítky lidí, většinu z nich lehce. Plynaři obnovili dodávku plynu do dvou třetin přípojek v okolí, zbytek by se měl připojit v nejbližší době.