Znovu se toto auto objevilo v hledáčku policie 13. prosince. A to dokonce dvakrát. Poprvé to bylo u obchodního domu v Čakovicích, kam se jím nechala přivézt mladá žena, chovající pod bundou štěně. Zřejmě právě pro ně byl určen pelíšek, který se zde dotyčná vydala pořídit do hypermarketu. Opatřit ano, avšak zaplatit ne, připomněla v úterý Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie.

Pachatelka ale úspěšná nebyla. „Za pokladnami ji zastavila ostraha a odcizený pelech jí odebrala. Ženě se ale podařilo uprchnout ven," konstatovala Rösslerová s tím, že dotyčná opět nasedla do iveca. Půl hodiny nato se tohle auto objevilo na Proseku. Tam se jeho řidič vloupal do zaparkované fabie. To policisté vědí zcela přesně, protože všímavý svědek si všiml iveca zaparkovaného v Mimoňské ulici - a zapamatoval si i poznávací značku.

Zloděj vyskočil za jízdy od volantu

Konec spanilých jízd po Praze přišel o šest dní později, kdy řidič iveca boural. Na Karlově náměstí se srazil s autobusem a z místa ujel. O půl hodiny později pak pomačkaný vůz opustil, a to za dosti dramatických okolností. V ulici Karolíny Světlé ho svědek viděl, jak za pomalé jízdy vyskočil od volantu a pelášil směrem ke Krocínově ulici. Všímavý muž pohotově doběhl k autu, které stále jelo, naskočil, zastavil - a pak přivolal policii.

Řidiče se zatím dopadnout nepodařilo, policie stále pátrá také po jeho společnici. Kriminalisté věří, že při jejich hledání by mohly pomoci kamerové záznamy, které zachytily podobu podezřelých - muže a ženy ve věku 25 až 30 let.

Podezřelá se pokusila ukrást pelíšek pro štěněPodoba hledanýchŽena je ve věku kolem 25 až 30 let, vysoká asi 170 centimetrů, štíhlé postavy. Má delší, světle hnědé vlasy s melírem, oblečená byla do černých kalhot a černého prošívaného kabátu s opaskem, pod kterým měla na hrudi štěně. Přes rameno měla bílou kabelku a na nahou černé kozačky.

Muž je ve věku kolem 25 až 30 let, vysoký asi 175 centimetrů, sportovní postavy. Oblečený byl do hnědých kalhot, černého trička s nápisy a hnědé bundy s černým lemováním. Na hlavě měl černou kšiltovou čepici s bílým potiskem, pravděpodobně značky Puma, na nohou měl černé boty s bílou podrážkou.