Podle ní dospělí v prodejně vždy stejným způsobem odlákali prodavačky a následně ukradli z regálů různé zboží. „Při krádežích si ženy i muži počínali velmi zkušeně, už na začátku si rozdělili role a každý z nich při vstupu do prodejny přesně věděl, co má dělat," upřesnila policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Například žena s kočárkem prý zaměstnala prodavačku u pokladny ukazováním zboží a mezi tím ostatní brali z regálů věci a dávali si je pod oblečení. V jiném případě ostatní zaměstnali i několik prodavaček a žena údajně kradla věci a schovávala je do kočárku k dítěti. Do toho ještě dělaly rozruch děti svým křikem nebo shazováním vystavených věcí, popsala krádeže mluvčí.

Doplnila, že skupina tímto způsobem kradla od loňského července v prodejnách se zdravotnickými pomůckami, lékárnách, trafikách, značkových obchodech s oblečením nebo chovatelských potřebách. V jednom případě byli i v rychlém občerstvení, kde ženě sedící u stolečku prý ukradli kabelku.

Mezi zadrženými jsou tři muži ve věku od 19 do 46 let a pět žen od devatenácti do pětačtyřiceti let. Za krádež jim v případě odsouzení hrozí až dva roky vězení, přitom za stejný trestný čin už byli všichni v minulosti trestáni.