Jahodnické hřiště bude u stávajícího dětského hřiště a sportoviště. „Milovníci pohybu na čerstvém vzduchu se mohou těšit na různé hrazdy, žebříky, bradla či lavice," uvedla místostarostka Ilona Picková (SZ). Celkem tu má být 15 sportovních prvků.

Parkourové hřiště 

Kromě sportoviště na Jahodnici se Praha 14 rozhodla vybudovat také tzv. parkourové hřiště v ulici Kapitána Stránského na Černém Mostě. Jedná se o plochu se speciálními překážkami určenými k překonávání při běhu, skákání nebo lezení.

„Chceme, aby sportoviště obsahovalo například hrazdy, odrazové stěny, různé přeskokové prvky a podobně. Co se Prahy 14 týká, půjde o novinku, žádnou plochu, která by nabízela prostor pro takové volnočasové aktivity, zatím nemáme," uvedla Picková.

Praha 14 ještě chystá vybudovat nové hřiště také na Hutích v ulici Splavná, kde by mělo vzniknout multifunkční hřiště s umělým povrchem a hřiště s povrchem vhodným pro zaledňování. V Kyjích v ulici Jamská pak vedení radnice plánuje v příštím roce postavit dětské hřiště z přírodních materiálů.

Čtěte také: Sousedé všech generací se mají kde setkat. V Jahodnici je vítán každý