Vyhlašuje ji opět Pražská informační služba (PIS).

„Věhlas vánočního cukroví přesahuje daleko za hranice České republiky. Soutěží Jak peče Praha chceme tuto proslulou tradici podpořit a napomoci tak gastronomii a cestovnímu ruchu v naší metropoli,“ řekla Deníku Lucie Ramnebornová, ředitelka PIS.

Při soutěži se bude moci opřít i o odborného garanta, kterým je přední česká cukrářka Mirka van Gils­Slavíková, majitelka francouzského profesionálního titulu „Professeur en sucre d´Art“.

„Mým hlavním směrem je výchova laické veřejnosti a mladých odborníků, a protože opravdu miluji vánoční svátky, rozhodla jsem se podpořit tento projekt,“ vysvětlila Mirka van Gils.

Zájemci mohou své recepty na vánoční cukroví, perníčky či pečivo vkládat do elektronického formuláře na stránkách www.jakpecepraha.cz, zasílat e-mailem na adresu recepty@pis.cz, nebo je osobně přinést sepsané na adresu PIS či do turistických informačních center PIS.

„Recepty sbíráme do 14. listopadu. Za asistence cukrářské specialistky budeme došlé tipy posuzovat a zveřejňovat na soutěžním webu. Mirka van Gils­Slavíková rovněž vybere deset nejzajímavějších, z nichž veřejnost internetovým hlasováním zvolí vítěze,“ uvedla Andrea Kulišanová z marketingu PIS.

Za nejlepší recept auto

První cenou soutěže je osobní automobil Ford Ka. Bližší informace a aktuality naleznete na www.jakpecepraha.cz.

Finálové recepty budou moci návštěvníci Prahy ochutnat v turistickém informačním centru ve Staroměstské radnici a vítězný recept se poté představí i na vánočních trzích na Staroměstském náměstí, ale také v předních pražských kavárnách a restauracích, které budou zveřejněny na internetových stránkách soutěže.

Deset nejúspěšnějších receptů se stane předlohou připravované česko-anglické kuchařky Jak peče Praha.

Cukroví na svátečním stole není samozřejmostí ve všech domácnostech, proto se PIS prostřednictvím soutěže bude podílet také na charitativní činnosti.