Neznamená to ale, že Incheba (jež se ještě nepochybně pokusí zvrátit verdikt dovoláním podaným do Brna k Nejvyššímu soudu ČR) již nyní musí platit – a zcela otevřená je i výše částky, o kterou půjde. To se má stát předmětem dalšího jednání, které se bude odvíjet opět před obvodním soudem. Škodu způsobenou požárem nicméně Praha v minulosti vyčíslila na více než miliardu korun. Dostavba by podle odhadů přišla nejméně na 1,5 miliardy.

Za požár, který Průmyslový palác zmrzačil 16. října 2008 večer, nebyl nikdo potrestán. Jako o příčině se hovořilo o věcech zapomenutých na zapnutém vařiči ve stánku jednoho z vystavovatelů během aktuálně konané výstavy se zdravotnickou tematikou. Souhrou několika faktorů se pak relativní drobnost změnila v malér mamutích rozměrů. Trestní stíhání proti konkrétním osobám ale policie zastavila – a podle soudkyně Heleny Liškové se dnes již okolnosti rozšíření ničivého ohně došetřit nepodaří. Třebaže Incheba vidí příčinu miliardového požáru jinde – na straně dvou vystavovatelů, kteří nesplnili podmínky – podle soudu je chyba na straně pořadatele veletrhu. Firma se prý dopustila pochybení v oblasti požární ochrany; z pohledu soudu zanedbala prevenci ve vztahu k vystavovatelům.

Také pražští hasiči, rozhodující v minulosti o uložení pokuty, dospěli k podobným závěrům jako nyní soud: pořadatel výstavy zanedbal požární ochranu. Porušení předpisů ale Incheba opakovaně odmítala.