Na místě zasahovali zdravotníci ze sanitek se základnami v Jesenici a v Říčanech, ale i posádka vrtulníku z Prahy. Právě ten transportoval do motolské nemocnice ženu s těžkými mnohočetnými zraněními. Živí byli dále ze suzuki vyproštěni dva muži s otřesem mozku; sanitky je rozvezly do nemocnic v Krči a v Motole. Řidička druhého auta, potřebující pomoc kvůli zhmoždění břicha a hrudníku, skončila také v péči lékařů krčské nemocnice.

Okolnosti neštěstí jsou předmětem policejního šetření, jehož přesné závěry budou k dispozici až s odstupem. Je třeba nejen vyhodnotit stopy zajištěné na místě nehody a počkat nejen na výsledky pitvy, ale významnou úlohu sehrají také znalecké posudky z oboru silniční dopravy. Čekat bude třeba i na výslechy přeživších účastníků nehody, kteří utrpěli vážná zranění. Lze však předpokládat, že řidič japonského vozu dostal na vozovce, v kritické chvíli mokré kvůli dešti, smyk – a auto se stalo neovladatelným. Nasvědčoval by tomu i fakt, že automobil Suzuki narazil do přední části protijedoucího vozu Kia pravým bokem. Další z možností je i to, že šofér z nějakého důvodu začal vyjíždět vpravo mimo komunikaci, zaznamenal to – a ve snaze vůz vyrovnat prudce strhl řízení doleva. Předmětem dalšího šetření je i fakt, kdo v kritickém okamžiku seděl za volantem suzuki. Řidičem byl 29letý muž; dalšími oběťmi jsou 20letý muž a o sedm roků starší žena. Protože šofér, který je předpokládaným viníkem, zemřel, zřejmě nebude nikdo stíhán.

V místě havárie zůstala doprava omezena po celé dopoledne; následky se odstraňovaly ještě do půl jedenácté. Obě nabouraná auta jsou po nárazu prakticky zničena. Suzuki museli hasiči zcela rozpárat při vyprošťování zaklíněných osob.

Podobné neštěstí o pár kilometrů dál
Tragédie u Jesenice se nápadně podobá neštěstí, při němž vyhasly na stejné silnici tři mladé životy u Vestce – jen o pár kilometrů blíž ku Praze. Tam v noci na 1. května boural ve vysoké rychlosti automobil značky Audi A6, který byl stejně jako v případě nynější nehody u Jesenice přeplněný mladými lidmi; ve voze pro pět cestujících jelo šest osob. Také tato bouračka si vyžádala tři oběti a další tři lidi transportovali záchranáři do nemocnic v Motole a do vinohradské nemocnice s vážnými zraněními. Řidič tehdy při jízdě od Vestce na Prahu kruhovou křižovatku zcela ignoroval. V půl šesté ráno pokračoval v jízdě rovně – a auto spadlo do prázdné retenční nádrže na vodu, vybudované uprostřed kruhového objezdu. Zásah záchranářů tehdy komplikoval fakt, že pasažéři zůstali ve voze uvězněni a museli je vyprošťovat hasiči; kvůli tmavým sklům nebylo dovnitř ani vidět.