Byt v Haštalské ulici s rozlohou téměř 127 metrů čtverečních je součástí privatizace obecních bytů, zastupitelé o podobných prodejích jednají na téměř každém zasedání. Dnes schvalovali prodej i dalších pěti menších bytů v centru města.

O privatizaci bytu zastupitelstvo jednalo již na říjnovém zasedání. Bod byl ale stažen, protože si zastupitelé vyžádali informace o dalších nabídkách na odkoupení bytové jednotky. Další dva zájemci totiž Praze 1 za tento byt nabídli 3,9 milionu korun, respektive 2,7 milionu korun. Protože ale má Nálepková předkupní právo, byt musel být podle zákona nabídnut jí.

Opoziční zastupitelé Kateřina Klasnová (VV) nebo Martin Skála (ODS) privatizaci kritizovali. Nálepková podle nich několikrát novinářům řekla, že si zrekonstruovala a bydlí v domě u Berouna. „Nejsem si jista, že splňuje podmínky privatizace," řekla Klasnová. Zastupitelka Kateřina Kornová (TOP 09) se své herecké kolegyně zastala, nemovitost označila za chatu.

Zařazení bodu ostře zkritizoval Skála. „Považuji to za výsměch inteligenci všech zastupitelů," řekl. Vadilo mu, že zatímco na minulém jednání zastupitelstva byl prý bod zařazen samostatně, nyní byl předložen společně s další privatizací. „To si myslíte, že jsme naprostí idioti, že si toho nevšimneme?," poznamenal Skála. Místostarosta Tomáš Macháček (TOP 09) odmítl, že by v tom byl záměr splést zastupitele a zdůraznil, že Nálepková žádnou nemovitost nevlastní. „V budoucnosti se ukáže, jestli bude byt skutečně užívat nebo ho prodá," poznamenal.