Odvolaný ředitel se brání. Prý je nevinen a stal se pouhou obětí tak zvané kyberšikany (druh šikany využívající elektronické prostředky jako jsou mobilní telefony či internet pozn. red.). Hovoří o účelových montážích a sestříhání filmového materiálu. Tento materiál dodnes volně dostupný na internetu svědčí proti muži, nesoucímu „umělecké" jméno Lars Moebius.

V amatérských sadomasochistických snímcích, kde účinkuje, sviští rákosky, dominuje bití, svazování a ponižování mladých dívek. To vzbudilo rozruch mezi rodiči žáků školy i na půdě radnice Prahy 5. „Nemůžeme přihlížet tomu, aby řídil školu plnou dětí. Obrátili jsme se na školní inspekci," sdělil Deníku jeden z rodičů. Jeho verzi včera potvrdil radní Prahy 5 pro oblast školství Michal Šesták.

Radnici na případ upozornila právě školní inspekce, která reagovala na anonymní stížnost ze strany některého z rodičů.

„Tvrdil nám, že někdy před deseti lety byl zaměstnán jistou produkční společností. Prý se účastnil natáčení historických dokumentů a filmů o letectví," komentoval Šesták průběh jednání zástupců radnice s ředitelem, které se odehrálo na konci minulého týdne.

Doplnil ale, že se ředitel na erotickém videu poznal. Tuto skutečnost pak odůvodnil manipulací s digitálním záznamem a své faktické účinkování vyloučil. Dále sdělil, že po poradě s právníkem podal trestní oznámení. To však již podle radní Prahy 5 Naděždy Kratochvílové podala také Praha 5.

„Chceme, aby policie prověřila, zda ve filmech nevystupovaly také nezletilé dívky," vysvětlila Kratochvílová.