Park za PortheimkouZdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Park za Portheimkou

Jen dvě minuty od nového centra Prahy jímž se Anděl pro většinu Pražanů již dávno nepochybně stal oáza klidu. Kavárna, vinárna, kaštany, pět minut do divadla, dvě minutky k Andělu a v neposlední řadě vzpomínky na podkrovní byty v Matoušovce a v Lesnické (která je za bukem), kde jsem zažil mnoho krásného.

KotlářkaZdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Bydlení na Kotlářce

Náš nový byt, kam jsme se v létě přestěhovali z Klamovky na Kotlářku. Jen o jednu stanici výše. Od února jsem ho rekonstruoval a teď se pomalilinku zabydlujeme. A jsme tu s rodinou šťastni.

Skalka. Zdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Přírodní památka Skalka

Když sem jdeme, řekne se prostě „jdeme na louku". Nádherné, ukryté romantické místo, kam jsme se ženou chodili ještě jako bezdětní s naším psem Bohouškem a chodíme sem i nadále, jako „dětní", jen už bez Bohouška. Nádherný rozhled, lom, lesíky, louka, 600 druhů motýlů, klid, romantika a v zimě se tu dá i bobovat.

Park KlamovkaZdroj: DENÍK/ Klára Cvrčková

Park Klamovka

Magické místo, od kterého bydlíme, co by kamenem dohodil… Nalevo jsme my, nahoře škola pro naše dva syny, napravo školka pro naši dceru, uprostřed zahrádka s plzní a spoustou přátel. Svatbu jsme tu s mou ženou měli, děti tu lítají se svými kamarády, čutají do meruny, na kolech blbnou, na koloběžkách, a vespolek je nám tu dobře.

Švandovo divadlo. Zdroj: DENÍK/ Dimír Šťastný

Švandovo divadlo

Již mnoho let tu pracuji. Kromě krásné práce mám v divadle mnoho přátel. Je to takový můj druhý domov. Co víc dodat.

Čtěte také: Zdeněk Piškula: Jaká místa mám v Praze rád