Přišli lidé zřejmě všech generací, čekaly tu i maminky s pobíhajícími dětmi, které potom mohly za odměnu vhodit do urny volební lístek. Nejdelší fronta byla dopoledne kolem 11:00, táhla se ven až na křižovatku, řekl ČTK konzul Igor Samoškin, který na hladký průběh voleb dohlížel se svými spolupracovníky. 

    Volilo se v prostorné průchozí volební síni se dvěma zástěnami a dvěma urnami. Příchozí si vyzvedli volební listiny a disciplinovaně čekali, až se uvolní místo za zástěnou. Pořádková služba dohlížela na to, aby vše bylo podle pravidel. Manželská dvojice nebo dvě přítelkyně společně za zástěnou neunikly pozornosti a hned se v ruštině ozývalo: "Po jednom." 

    Při posledním mezisoučtu kolem 16:00 mělo odvoleno 2234 voličů. Konzul Samoškin odhadl, že při stejném tempu by v Praze mohlo volit ruského prezidenta přes 3000 lidí. 
    Z počtu voličů, kteří se v Praze účastnili voleb, se podle Samoškina nedá odvozovat počet Rusů v českém hlavním městě. O tom velvyslanectví nemá přehled. Na první pohled bylo jenom zřejmé, že volit přicházelo podstatně více žen než mužů. 

    Rusové žijící v Česku trvale či přechodně dnes měli možnost volit v Praze, Brně a Karlových Varech. Podle statistik českého ministerstva vnitra z loňského listopadu žilo na českém území 27.320 Rusů s trvalým nebo přechodným pobytem. 

    Ruské průzkumy favorizovaly premiéra Vladimira Putina, který již jednou prezidentem byl. Podle předběžných odhadů zvítězil už v prvním kole. S Putinem soupeřil vůdce komunistů Gennadij Zjuganov, předák nacionalistů Vladimir Žirinovskij, miliardář Michail Prochorov a levicový politik Sergej Mironov.