I poté, co kauzu vrátil odvolací senát Vrchního soudu v Praze k novému projednání s provedením konfrontace autorů znaleckých posudků z oboru sexuologie a doplněním dalších důkazů, trvá soudce Kamil Kydalka na vině; jeho senát neupravil ani původně vyměřený trest: sedm let ve vezení. Soud dále stanovil desetiletý zákaz práce s dětmi a mladistvými, nařídil ambulantní sexuologické léčení a dvěma obětem přiřkl po padesáti tisících korun.

Čtvrteční rozsudek ale není konečný. Na místě podaly odvolání obhajoba i obžaloba, a tak kauza znovu poputuje k vrchnímu soudu.

Jaroch vinu od počátku odmítá. Obvinění označuje za vykonstruovanou pomstu neúspěšných a problémových jedinců, vzniklou zřejmě ve spolupráci s konkurenčním klubem. Soud ale uvěřil svědectví někdejších florbalistů, kteří se měli stát oběťmi sexuálních choutek klubového šéfa ve věku mezi 14 a 17 lety. Předvolávat svědky, kteří podle obhájce Víta Širokého měli potvrdit, že v době údajného spáchání některých skutků byl Jaroch úplně jinde, tak Kydalkův senát považoval za nadbytečné. Obžalovaného uznal vinným ze sedmi pokusů o znásilnění, jednoho dokonaného znásilnění a pohlavního zneužívání. První skutek se měl stát na soustředění v roce 2001, další pak v letech 2008 až 2010: po zápasech, na soustředěních, v bytě Jarochových rodičů i v bytě, který měl klub k dispozici. Někdy se měl objevit i alkohol.

Čtěte také: Kauza zneužívání mladičkých florbalistů s řadou otazníků