„Již tehdy jsme pořádali různé kulturní akce, vydávali časopis, pravidelně hráli loutkové divadlo, a to hlavně na Velkopopovicku," uvádí Aleš Vymětal předseda spolku.

Modřanský spolek 

Postupně se spolková činnost kamarádů přemístila do hlavního města. Společně začali pracovat na zajímavých projektech jiných lidí. „Celkem realizujeme přes 16 projektů a pomáháme organizovat 8 týmů, které činnost projektů obhospodařují. Jedná se třeba o Zdrojovnu, EkoŠkolku Vidoule, Z pokoje do pokoje nebo komunitní zahradu Zebra," připomíná Vymětal.

Spolek sídlí v pražských Modřanech. Vzhledem k tomu, že ho ale tvoří 8 týmů s asi 20 členy a jejich přáteli, známými a podporovateli, scházejí se různě po Praze.

Aktivní podpora kulturních událostí 

Činnost Spojených hlav vychází především z komunitního smýšlení, ke kterému patří pořádaní akcí. „Aktivně podporujeme i kulturní události, které se realizují v rámci projektů. A je jich spousta," dokončuje předseda spolku.

Například nejbližší představení loutkového Rodinného divadla se odehraje 27. srpna v Popovicích u Benešova na Vodní tvrzi.

Čtěte také: Obyvatelé Braníku mají komunitní zahradu