Zastupitelstvo také rozhodlo o tom, že rada bude mít nově sedm členů, dosud jich bylo devět. Prvním místostarostou bude Petr Lachnitt (ČSSD), dalšími zástupci starosty pak Jiří Vejmelka (VV), Jaroslav Nedvěd (ČSSD) a Naděžda Kratochvílová (dříve TOP 09). Počet placených zastupitelů se sníží ze 14 na 12.

Zelený před svým zvolením řekl, že chce každý rok vložit 100 milionů korun z výnosu z privatizace do rezervního fondu městské části. Plánuje také úpravu některých letošních změn na úřadu městské části, které podle něj byly nelogické. Chce rovněž diskutovat se zastupiteli o podobě projektu obřích květináčů, které před časem vyvolaly nesouhlas mnohých obyvatel.

Podobné požadavky pro podporu koalice na zastupitelstvu přednesla i šéfka klubu ODS Lucie Vávrová. ODS tak zřejmě bude koalici v některých bodech podporovat. Pro Zeleného zřejmě i část ODS v tajné volbě hlasovala. Vávrová dodala, že ODS ale zůstane nadále v opozici.

Zastupitelka Marie Kolovratová (TOP 09) Zeleného a jeho kolegy vyzvala, aby se nezaštiťovali hlavičkou TOP 09, když byli ze strany vyloučeni. „Byl jsem zvolen za stranu, z které jsem vyloučen. Ale doufám, že se mi podaří očistit jméno," řekl Zelený.

Podle opozičního zastupitele Ondřeje Velka (SZ) se nová koalice spojila s lidmi, kteří byli v minulém volebním období „v táboře" exstarosty Milana Jančíka (ODS) spojovaného s některými podezřelými transakcemi. Velek tak narážel na tři nezávislé zastupitele, kteří se do koalice zapojili a kteří byli ve volbách 2010 zvoleni na kandidátce ODS.

Dosud na radnici vládlo podobné uskupení TOP 09, ČSSD a VV. Část TOP 09 se ale se spolustraníky názorově rozešla a hlasovala pro sesazení vlastního starosty. Krajský výbor TOP 09 pak tyto lidi vyloučil ze strany. Vyloučení budou součástí nové koalice.

Oficiálním důvodem sesazení exstarosty Klímy byla nespokojenost zastupitelů s jeho působením ve vedení městské části. Exstarosta ale tvrdí, že byl sesazen, protože odmítl krýt praktiky hraničící s porušením zákona.