Výkon, který potvrdil komisař agentury Dobrý den, bude zapsán do oficiální České knihy rekordů.

Akce se uskutečnila v rámci regionální roadshow nového operátora Mobil od ČEZ. Jde o historicky první rekord svého druhu. Roadshow bude v průběhu listopadu pokračovat v celkem dvanácti okresních a krajských městech celé ČR. V každém z nich dojde k pokusu o překonání stávajícího rekordu, jehož autorem je několikanásobný světový rekordman a profesionální bublinář Matěj Kodeš.

„Společně s účastníky bublinářské show jsme vytvořili nový světový rekord. Bude zajímavé sledovat, jak se k naší výzvě postaví ostatní města a jestli jejich obyvatelé najdou dostatek soutěživosti k tomu, aby rekord překonali," komentuje akci Alan Svoboda, ředitel divize obchod ČEZ. Ten se na překonání rekordu společně s dalšími návštěvníky Centra Chodov osobně podílel.

Během vystoupení měli návštěvníci možnost vidět celou řadu kuriozit, jako například hranaté bubliny nebo bubliny naplněné kouřem. Účastníci si mohli na workshopu vyzkoušet, jak se s profesionálními bublinářskými nástroji pracuje. Návštěvníci si mohou kompletní fotogalerii prohlédnout na facebookovém profilu ČEZ lidem, odkud lze fotografie stahovat a sdílet je.

Show se nyní přesouvá do Děčína, v sobotu 9. 11. do Liberce a 10. 11. do Teplic. S bublinářem se můžete setkat 13. 11. v Hradci Králové a následující den v Pardubicích. Během víkendu 16. a 17. 11. proběhne vystoupení v Olomouci a Ostravě, následně se program vrací z Moravy zpět do Kladna (20. 11.). Závěr celé šnůry se uskuteční v západních Čechách, nejprve 21. 11. v Plzni a o den později v Karlových Varech.