Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V Praze se volil Mistr výčepní 2015. Uspěl by hospodský z 'vašeho' podniku?

Praha - V silné konkurenci desítek hostinských regionálního kola soutěže Gambrinus Mistr výčepní pro Prahu a její východní okolí zaujal ve středu porotu svým umem a přístupem nejvíce vítězný Martin Svoboda z pražské restaurace U Pecků. Na druhém, respektive třetím místě skončily dvě ženy, Blanka šaichová a Michaela Janovová, obě ze sázavské restaurace U Libora.

19.2.2015
SDÍLEJ:

Gambrinus Mistr výčepní 2015 pro Prahu: Martin Svoboda z pražské restaurace U Pecků a Blanka Šaichová a Michaela Janovová, obě ze sázavské restaurace U Libora.Foto: AMI Communications

Odměnou je pro ně nejen pozvánka do republikového finále a sud piva Gambrinus, ale zejména vynikající pověst, kterou získali pro své „domovské" restaurace.

Letošní ročník soutěže o nejlepší výčepní či výčepního piva Gambrinus v České republice zná další z finalistů, kteří se utkají o nejvyšší stupínek 26. března na republikovém finále v Plzni. Z každého z osmi regionálních kol postupují tři nejlepší. V pražské restauraci U Zábranských se jimi stali Martin Svoboda z pražské Restaurace U Pecků a Blanka šaichová a Michaela Janovová, obě ze sázavské restaurace U Libora.

Gambrinus Mistr výčepní 2015 pro Prahu: vítězný Martin Svoboda z pražské restaurace U Pecků.Martin Svoboda, který se v oboru pohybuje již více než dvacet let, neskrýval nad svým vítězstvím úžas. „Bylo to pro mne velké překvapení, protože konkurence a to zejména ženská, byla dnes velice silná," řekl. Vítězství hodlá podle svých slov zapít Gambrinusem nejen se svou kolegyní v práci, ale také s kamarády, se kterými chodí hrát futsal.

Teoretické i praktické znalosti

Všichni účastníci museli před odbornou porotou prokázat teoretické i praktické znalosti výroby a standardů péče o pivo. V písemném testu se ověřovaly vědomosti o výrobě nepasterizovaného piva nebo podmínky pro udělení chráněného zeměpisného označení České pivo.

Skutečným vrcholem soutěžního dne ale byla praktická část. Divácky atraktivní zkouška zahrnovala nejen řádný oplach sklenice a přípravu výčepních kohoutů, ale zejména různé styly čepování včetně „na dvakrát" a „na hladinku". Samozřejmostí bylo správné servírování půllitrů.

„Drtivá většina soutěžících dokázala, že krásné řemeslo výčepního je v dobrých rukou a že poctivá péče o pivo z českých hospod a restaurací nejen že nevymizela, ale naopak je na stále vyšší úrovni. Všem, kteří se přihlásili, blahopřeji," uvedl dlouholetý sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek.

„Pivovar Gambrinus podporuje všechny výčepní, kteří se chtějí ve svém řemesle dále zdokonalovat. Jejich přístup k pivu je pro správný požitek z napití rozhodující," připomněl známou pravdu, že sládek pivo vaří, ale až hostinský ho dělá.

Zvyšování úrovně české pivní kultury

Nejen soutěží Mistr výčepní, ale také školeními výčepních přispívá Gambrinus ke zvyšování úrovně české pivní kultury. Navíc, aby přivedl Čechy zpět do hospod, uvedl předloni na trh Gambrinus Nepasterizovaný 10. Jedinou desítku v portfoliu, která je k dostání výhradně čepovaná.

Díky mikrofiltraci je Gambrinus Nepasterizovaný 10 maximálně svěží, uchovává si chuťovou plnost, chmelové aroma i křišťálovou jiskrnost. Toto pivo také zvítězilo v letošním ročníku soutěže Zlatý soudek Pivex 2015 v kategorii světlých výčepních piv.

Do letošního ročníku soutěže se přihlásilo více než 300 výčepních z celé České republiky. Z osmi regionálních kol postupují vždy tři nejúspěšnější do národního finále. Výkony soutěžících hodnotí tříčlenná odborná porota a jednotliví přihlášení musí prokázat jak znalosti teoretické v písemném testu, tak samozřejmě co nejlépe absolvovat praktickou část soutěže.

Čtěte také: Jan Kropáč, Mistr výčepní 2014: Pečovat o české pivo není klišé

Autor: Redakce

19.2.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Výroba - Výroba Zámečníci strojů 20 000 Kč

Zámečníci strojů zámečník, nástrojař. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: - montáž kontrolních přípravků dle výkresu, drobné zámečnické práce, - prac. doba: 6-14 hodin, - prac. poměr na 1 rok s možností prodloužení, Osobní kontakt možný po předchozí tel. domluvě.. Pracoviště: Petr novák - modelárna novák, Chrudimská, č.p. 165, 582 63 Ždírec nad Doubravou. Informace: Petr Novák, +420 608 956 597,569 694 402.

Zdravotnictví - Zdravotnictví Praktická sestra 27 000 Kč

Zdravotničtí asistenti (praktické sestry) Praktická sestra. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Nepřetržitý provoz, úvazek: . Mzda min. 27000 kč, mzda max. 32000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Pracoviště: Pavlovova 2626/33, Ostrava, 70030, Kontakt: osobně - Sanatorium Jih, Pavlovova 2626/33, Ostrava, e-mailem na kovarikova@sanatoriumjih.cz, sekretariat@sanatoriumjih.cz nebo telefonicky na 777851257, , Jde o práci v nestátním zdravotnickém zařízení posytujícím dlouhodobou lůžkovou péči. Služby jsou 12 hod., ale lze se individuálně domluvit jinak. , , Zaměstnanecké výhody: 5 týdnů dovolené, příspěvek na stravu, proplácení přesčasové práce, zák.příplatky za směny. Pracoviště: Osmed group s.r.o., Pavlovova, č.p. 2626, 700 30 Ostrava 30. Informace: Ivana Kovaříková, +420 777 851 257.

Gastronomie - Pizzař a rozvozák 25 000 Kč

Do našeho teamu a nově zavedené Pizzerie Praha 4 - Nusle hledáme spolehlivého pizzaře a rozvozáka. Vše Vás naučíme.. Práce na krátký/dlouhý týden. Nástupní plat 1.500/1.000 Kč. V případě zájmu nás kontaktujte na telefonním čísle. Volejte jen Ti, co máte opravdu zájem nastoupit a postavit se za lidi, co chtějí něco vybudovat... Po zapracování možný karierní růst.. Pokud jste zodpovědný člověk, mužeme Vás ujistit, že budete mít kvalitního slušného šéfa..

Gastronomie - Snídaňová servírka/číšník 15 500 Kč

Hotely skupiny Olympik Hotels v současné době hledají do svého týmu nové kolegy na pozici: číšník/servírka - snídaně. Náplň práce: vítání hostů a obsluha hostů v běžném provozu zajištění bezproblémového a řádného provozu snídaní, zodpovědnost za přípravu snídaňového inventáře na druhý den


Soutěž v pojídání tvarůžků. Tvarůžkový festival v Olomouci
1 23

Centrum Olomouce provoní pět tun syrečků. Vyjeďte si na tvarůžkový festival

Britská královna Alžběta II. a princ Charles
16

Princ Charles nahradí královnu Alžbětu II. v čele Commonwealthu

ČD Cargo vypsalo miliardovou soutěž. Chce modernizovat až 50 „kocourů“

Nákladní dopravce ČD Cargo výrazně zmodernizuje svůj vozový park dieselových lokomotiv. Vypsal veřejnou soutěž  na úpravy až 50 lokomotiv řady 742. Zakázka je rozdělená na dvě etapy, vítěz nejprve musí dodat prototyp vozidla, poté modernizovat až 50 strojů.

Zástupci škol přijeli jednat o 400 milionech, Babiš jim slíbil 30 miliard

Rozpočet školství by se v příštím roce nejspíš mohl zvýšit o 30 miliard korun. Řekli to zástupci vysokoškolských a středoškolských studentů po jejich dnešním setkání s premiérem v demisi Andrejem Babišem (ANO). S ním na úřadu vlády jednali o rozhodnutí přesunout letos 400 milionů korun z resortu školství na slevy v jízdném. Studenti s tím nesouhlasí, premiér na tomto kroku trvá.

AKTUALIZOVÁNO

V centru Berlína zneškodnili bombu z války, museli evakuovat tisíce lidí

Nebezpečí už nehrozí. Centrum Berlína dnes kvůli likvidaci letecké pumy z druhé světové války muselo opustit asi 10 tisíc lidí. Kompletně uzavřeno bylo i hlavní nádraží, které se nachází poblíž. Přibližně půltunovou výbušninu se pyrotechnikům podařilo eliminovat kolem půl druhé odpoledne.

Palestinci volí v Gaze novou taktiku - pouštějí draky s Molotovovými koktejly

Palestinci, kteří už čtyři týdny demonstrují u hranice Pásma Gazy s Izraelem, přišli s novou taktikou - snaží se pouštět nad izraelské území dětské létající draky, k nimž přivazují Molotovovy koktejly. Na pátek připravují vypuštění desítek draků nad izraelské území, z nichž mnohé mají nost vzkaz: "V Palestině pro vás není místo".

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT