Svým zákazníkům nabízí kvalitní výrobky bez zbytečné chemie, velký důraz je kladen na pečlivý výběr surovin. Jaroslav Kostera založil tuto českou rodinnou firmu v roce 1996. „K jídlu a potravinám jsem měl vždy blízko, rád jsem cestoval a ochutnával. Zejména na západ od nás byly dehydratované potraviny velkým trendem a já jsem v tomto viděl příležitost,“ přibližuje Jaroslav Kostera.

Dodavatelé jsou pečlivě vybíráni

Jak již bylo zmíněno, společnost si zakládá na kvalitě. Při zpracování se dodržují šetrné postupy, všechny produkty zde vyrábí podle vlastních receptur a na přání zákazníků. Veškeré koření se nakupuje u prověřených výrobců a pěstitelů přímo v zemích, kde se jednotlivé druhy koření tradičně pěstují. Díky důkladnému výběru tak má koření intenzivní chuť a vůni. Všechny kořenící směsi se vyrábí až ve větřkovickém závodě, čerstvost je tedy zaručena. I další dodavatelé jsou pečlivě prověřováni.

Jaroslav Kostera preferuje konkrétní pěstitele a dodavatele, kteří respektují zásady udržitelného zemědělství a při výrobě dbají na ekologické postupy. Od základu si ve Větřkovicích sami připravují také své domácí těstoviny, na které jsou právem hrdí. Spoléhají přitom na klasiku – jen mouka, voda a vejce. A pokud jste příznivci chemických přísad, barviv či konzervantů, pak jste v J.K.FOOD rozhodně na špatné adrese. Podle Jaroslava Kostery je určení neoblíbenějších výrobků složité.

„V sortimentu máme 1200 výrobků a není jednoduché vybrat jeden, o který je největší zájem. Velmi vyhledávané jsou naše domácí těstoviny, a to jak ty s lepkem, tak bezlepkové. Dále pak sušené lesní houby, které si rovněž sami zpracováváme. Velice oblíbené jsou bujóny, omáčky, šťávy, které nejčastěji vyrábíme z přírodních surovin a bez použití přídatných látek,“ prozrazuje Jaroslav Kostera.

Školy, nemocnice či domovy seniorů

Mezi odběrateli větřkovické společnosti J. K. FOOD jsou mateřské i základní školy, nemocnice nebo domovy seniorů. Zájemci z řad veřejnosti si ale pohodlně nakoupí na e-shopu www.chut.cz. „V tuto chvíli jsme stále spíše výrobci pro segment gastronomie a pro zpracovatelský průmysl. S výrobou pro koncové zákazníky teprve začínáme,“ upřesňuje Jaroslav Kostera.

Firma rozhodně nechce usnout na vavřínech, proto je na místě vymýšlení nových receptur a rozšiřování sortimentu. „Součástí naší společnosti je i vývoj. Každý rok vyvineme celou řadu nových výrobků, případně inovujeme ty stávající. Bez kontinuálního vývoje by se dnes naše společnost neobešla,“ dodává zakladatel společnosti.

Více informací můžete získat na www.kostera.cz.