Jenom za první letošní půlrok jsi vydělala skoro tři čtvrtiny celkového čistého zisku vaší bankovní skupiny. Však Tě za to taky jeden britský finanční magazín ocenil coby „Nejlepší banku ČR 2012"!

A to ještě ti Britové nejspíš netuší, jaký bravurní kousek máš už v kapse pro svou příští bilanci: monopolem na sKartu získáš rázem nejen milion nových klientů, ale zůstanou u Tebe ležet i jejich peníze. Sociální dávky jim budou chodit od státu na účty, které jim u sebe automaticky založíš, ať chtějí nebo ne. Na bankovních poplatcích přitom sice nevyděláš tolik, jako u svých běžných zákazníků, zato se ale dostaneš k informacím o celých skupinách obyvatelstva, včetně tak perspektivních jako jsou rodiny, pobírající rodičovský příspěvek, anebo absolventi, kteří se po škole na chvíli ocitnou na úřadu práce.

No uznej, drahá Spořitelno, že je to dneska, kdy jsou informace tím nejcennějším, co existuje, přímo zlatý důl. A k tomuhle všemu Ti umetla cestičku zdejší vláda. Prý proto, aby ušetřila. Spíš než co, je ovšem na místě otázka, koho: Tebe například ušetřila zcela jistě obav, že by Ti snad unikl ještě větší zisk, než máš už teď!