Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Recenze

5.10.2017

Alternativní Olomouc a Kaziměsti

Debutující český autor se pustil do náročného žánru městské fantasy. A rozhodně uspěl.

29.9.2017

RECENZE: Do kin vstoupil Hřebejkův film. Dezertéra přebil švagr

„Zahradnická“ trilogie Jana Hřebejka je zpět. Do kin včera vstoupil druhý díl Dezertér. Oproti předchozímu Rodinnému příteli má výhodu, že nabízí více děje. Ale i jednu zásadní vadu: vedlejší postava přebíjí tu hlavní. 

3.6.2017

Inscenace Večeře je odvarem Čechova po anglicku

Sedm různých osob se sejde na snobské večeři konané na počest nové knihy spisovatele Larse (Martin Valouch). Pořádá ji jeho manželka Paige (Hana Vaňková) a kromě menu má pro přítomné připraveno i závěrečné překvapení.

28.1.2017

V budějovickém Shakespearovi si zahrálo celé divadlo

Jak shrnout dílo Williama Shakespeara do dvou hodin? To pardubickým divákům ukázala trojice herců Jihočeského divadla České Budějovice v divadelním „fastfoodu" nazvaném Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách.

25.1.2017

Festival zahájila gangsterská banka na pokraji krachu

Pardubice - Inscenace režisérky Hany Burešové se Grand Festivalu smíchu účastní pravidelně. Letos Frank V. Městského divadla Brno přehlídku divadelních komedií zahájil.

20.12.2016

RECENZE: Přisámbůh! chce hlavně bavit. Někdy až moc

České Budějovice /FOTOGALERIE/- Jihočeské divadlo uvádí americkou tragikomedii o mezilidských vztazích. Je zajímavá, ale nejspíš se nezalíbí každému.

14.12.2016

RECENZE: Bláznivá opera baví. Až na ty vulgarismy

České Budějovice /FOTOGALERIE/- Jihočeské divadlo sáhlo po titulu Příležitost dělá zloděje, raném díle Gioacchina Rossiniho. Dalo mu jedinečný náboj.

18.10.2016

Harry Potter se vrací a s ním i černá magie

Havlíčkův Brod – Po dlouhých devíti letech opět zajásaly miliony čtenářů po celém světě. Na knižních pultech se objevil osmý příběh ze světa čar a kouzel – Harry Potter a prokleté dítě. Ten má na svědomí opět J. K. Rowlingová, avšak tentokrát si na pomoc vzala režiséra Johna Tiffanyho a scénáristu Jacka Thorna. Příběh, který se odehrává o devatenáct let později od poslední knihy o Harrym Potterovi, původně vznikl pouze jako hra pro londýnské divadlo. Zájem lidí byl však tak obrovský, a tak se Jack Thorne rozhodl, že ve spolupráci se zmíněnými autory napíše i knihu.

29.9.2016

RECENZE: Kšefty, Hamlet, pohádky o Masaříkovi. O legionářích píše bez patosu

Jižní Čechy - Dalibor Vácha, vítěz Ceny Knižního klubu, se v románu Cestou vrací k legionářům za první světové války.

5.9.2016

Obr Dobr, staromilec v kině

Je hubený, samotářský a poněkud nemotorný. Navíc vegetarián. Spielbergův Obr Dobr připomíná tak trochu Foglarova spratka Dlouhé Bidlo, na rozdíl od něj je ale laskavý.

10.5.2016

Nová antologie české erotické literatury

Erotiku v české literatuře mapuje kniha Ve sladké tísni klína, kterou vydává nakladatelství Paseka.

22.4.2016

Vzpomeň si. A vystřel…

Atom Egoyan zpochybňuje ve své road movie úsloví „nikdy není pozdě". Exceluje v ní Christopher Plummer.

7.1.2016

Osm hrozných: Tarantina nic nezastaví. Ani když nudí

Praha - /RECENZE/ Hrdiny tříhodinového filmu Osm hrozných pohřbívá nejen sníh, ale i balast slov a autorova manýra.

25.9.2015

Filmový Everest vypráví i o pokoře

Islanďan Baltasar Kormakúr se v dalším filmu v americké koprodukci vrací k tématu nerovného boje člověka s přírodou. Umocňuje ho verze 3D.

23.9.2015

Očima fotografky: Kouzlo osobnosti je víc

Dokument Matěje Mináče o jeho matce obstojí díky hrdince i bez stylizovaných hraných kudrlinek. Ty filmu škodí.

30.12.2014

Scottův Exodus sází na vizuální vjem

Nová adaptace biblického příběhu o Mojžíšovi má pečlivou výpravu a počítačové triky, s poselstvím je to slabší.

29.12.2014

Film Burácení je odvážný počin v nejisté době

První český motorkářský film. To je nálepka, která provází celovečerní film fotografa a režiséra Adolfa Ziky od samého počátku. Po premiérovém zhlédnutí snímku si ale dovoluji autora podezírat z čistého kalkulu v marketingové komunikaci, jelikož tento film jistě splňuje kritéria motorkářské roadmovie, ale až na druhém místě, pokud dokonce ne na třetím.

23.9.2014

Labyrint: Útěk. Jen další film podle úspěšné knižní série?

Severní Čechy - Slušných 78 % má nová akční sci-fi snímek USA na webových stránkách ČSFd.cz.

22.9.2014

Místa: promarněná šance na dobré drama

Praha - Film Radima Špačka a Ondřeje Štindla měl slibný potenciál. Režie i mladí herci jsou dobří, doplatili ale na scénář.

20.9.2014

Recenze: All Right Band zahráli Pink Floyd

Kladno /FOTOGALERIE/- All Right Band hrají Pink Floyd. Čtvrteční koncert kladenské rockové kapely v zámecké zahradě nabízel celou řadu otazníků. Jaký bude zvuk? Jaký bude zpěv? Jaké budou efekty? Přijdou diváci? Na jeho konci byly na tyto otázky odpovědi: Parádní. Dobrý. Skvělé. Přišli.

12.3.2014

Borgman aneb bezdomovecké šiky proti horním třídám?

Praha /FILMOVÁ RECENZE/ - S holandským režisérem Alexem van Warmerdamem nikdy nevíte, na čem jste. Ale díky absurdnímu humoru (scénáře či náměty si píše až na výjimky sám) vždy předloží podívanou, u které se nenudíte.

26.9.2013

Donšajnům chybí noblesa, vkus a humor

Praha - Málokterá premiéra může být s takovou jistotou označena za debakl jako ta, kterou připravili ve středu večer v Rudolfinu Menzelově filmu Donšajni.

25.9.2013

Nudné večery „manželství a sexu"

Praha - Cyklus komedií České televize je názornou ukázkou, že „přepsaná" zábava od sousedů nemusí vždy fungovat.

28.7.2013

Protančit se tangem ke svobodě

Praha /RECENZE/ - Komorní snímek režiséra Pornografického vztahu Fréderica Fonteynea balancuje rafinovaně v aréně vypjatých vztahů.

12.7.2013

Utekl vám Gott na Rock for People? Zkuste jeho 2DVD

Ústí nad Labem, Praha - 40 hitů Slavíka se vešlo na aktuální 2DVD „Karel Gott: 02 Arena 2012" (Supraphon, červen 2013). A to včetně písní, které Gott dřív živě vůbec nezpíval. A navrch bonusy…

8.7.2013

Pěna dní mate tělem. Divák v ní snadno utone

Praha /VIDEO/ - Hravá, vizuálně omračující a s ubíhajícím časem monotónní. Taková je filmová adaptace útlého bestselleru Borise Viana Pěna dní, který okouzloval čtenáře zejména v 70. letech, kdy poprvé vyšel.

6.4.2013

Jakub Špalek ve víru doby baví více než muzikant Vojta Lavička

Praha - Dva nevšední pohledy do zákulisí dvou mužů. To jsou časosběrné dokumenty Heleny Třeštíkové, jež se teď potkaly v kinech. A jakkoli mají Vojta Lavička i Jakub Špalek leccos společného (mj. posedlost tím, co dělají a komplikované vztahy k ženám), větší přesah i škálu emocí nabízí vrstevnatější portrét Špalkův.

3.4.2013

RECENZE: Ondřej Veselý hlásá víru v kulisách socialismu

České Budějovice - Pravé poledne, nová inscenace činohry Jihočeského divadla, je o lidech, bohu a zázracích. Téma a dobré herecké výkony stojí za vidění.

14.9.2012

Drama jednoho muže

Praha - Dobovka Davida Ondříčka stojí na obrazové i zvukové náladě a hereckém výkonu Ivana Trojana.

11.9.2012

Váňa – drama i zábava v jednom

Praha - Celovečerní dokument Jakuba Wagnera o našem slavném žokejovi vystihl trefně jeho osobitost. Nudit se nebudete.

  • 1
  • 2

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT