Perfektní komunikací s fanoušky, která vyvrcholila procházkou až do zadních koutů vysočanské O2 areny, v sobotu večer potěšil americký rocker Lenny Kravitz.

Z připravovaného alba Raise Vibration, které vyjde v září. představil pouze jednu skladbu nazvanou Low, kterou před několika dny pustil do éteru.

Kravitzovu show tvrdila vynikající dechová sekce a vokalisté.

Vrchol u piana

Sám zpěvák a multiinstrumentalista se v úvodu koncertu objevil na vyvýšené části pódia, kde setrval celou první skladbu. Poté už sestoupil ke kapele dolů a řádil s kytarou. Až na konci show pak zahrál song I'll Be Waiting na klavír.

Zdroj: Youtube

Už z kraje vystoupení zazněla jedna z jeho největších pecek American Woman a nastolila tempo koncertu, který téměř celou dobu gradoval.

Protahování?

Zpěvákovi by se dalo vytknout zdlouhavé představování kapely nebo nekonečné prodlužování některých skladeb, kvůli kterým koncert tolik neubíhal, ale to jsou jen drobnosti. A je možné, že prostě jen potřeboval chytit dech.

ROLLING STONES. Nejdéle hrající čtveřici to na pódiu stále funguje. Jiskří to mezi nimi a hrají s neutuchajícím elánem.
RECENZE: Nesmrtelní Rolling Stones ještě do důchodu nepatří. Řádí jako zamlada

Pražská show byla jedna velká rocková party protkaná soulem a funky. Nad jeho klasickými skladbami vyčnívala taneční pecka The Chamber.

Lenny Kravitz do setlistu zařadil i několik slavných balad, jmenujme například It Ain't Over 'Til It's Over, Can't Get You Off My Mind nebo I Belong to You.

Zdroj: Deník/Hana Langrová

K vrcholům večera patřil velký hit Fly Away i přídavky.

Žádná podívaná

Vizuálně nebyl jeho koncert příliš zajímavý. Žalostně chyběly obrazovky s videoprojekcí. Zadní kouty O2 areny si zpěváka vůbec neužily, a že je pořád ještě na co koukat. Lehce to vynahradil pravé straně haly svou procházkou mezi stojící i sedicí fanoušky. Jeho pódium zdobila pouze kuželovitá světla všech barev. Ve srovnání s jinými koncerty světových hvězd fádní.

Britský zpěvák Sting.
Konkurence Colours. Červnové festivaly nabídnou světové hvězdy hudebního nebe

Třiapadesátiletý Kravitz je v nejlepší pěvecké formě. Jeho koncert je pestrou přehlídkou žánrů, kterými se nechal inspirovat, rock 60. a 70. let, funk i soul a dokáže i překvapit vybočením ze své rutiny.