Nový bar zatím funguje zhruba tři týdny, pro hosty je otevřený od středy do soboty a láká na možnost neomezené konzumace alkoholických nápojů po zaplacení jednorázového poplatku.

„Než jsme podnik otevřeli, přemýšleli jsme, jak se odlišíme od ostatních barů, kterých je ve městě už spousta. Napadlo nás, že budeme fungovat ve stylu vypij, co můžeš. Zatím to v tuzemsku funguje hlavně v restauracích, pokud se týká barů, tak jsme v tomto směru výjimeční nejen v rámci Olomouce, ale nejspíš i celé republiky,“ uvedl provozovatel klubu Adam Hofhans.

Redaktor Deníku Petr Vaňous po únoru bez alkoholu opět na odběru krve.
Suchej únor na vlastní kůži. Redaktor: Víc než pivo mě ohrožuje bůček a cigára

Bar se otevírá v sedm hodin večer, zavírá hodinu po půlnoci. Ve středu a čtvrtek muži za vstup zaplatí 850 korun, ženy 450 korun. Studenti s průkazem ISIC mohou popíjet za 600 korun, studentky za polovinu. V pátek a sobotu stojí vstup pro muže 950 korun, ženy platí pětistovku.

„Hosté mohou přijít hned po otevření a až do zavíračky pít, co hrdlo ráčí. V nabídce máme dvacet druhů míchaných drinků, několik druhů rumu, whisky, také likéry, destiláty, víno, prosecco, pivo a pět druhů nealka. Na výběr je celkem dvaačtyřicet druhů alkoholických nápojů,“ vyjmenoval barman Radek Huml.

Nový bar s provozem 'All you can drink' v centru Olomouce.Zdroj: Deník/Magda Vránová

Podnik má kapacitu čtyřicet hostů a na letní sezonu počítá s otevřením zahrádky ve dvoře s kapacitou dalších asi třiceti míst. Aktuálně barmani připravují sezonní nabídku speciálních KO drinků.

I když je Česko po světě známější pivem, i whisky tu má své místo. Ostatně výroba whisky a piva od sebe nemá zas tak daleko. Základem obou je totiž ječmen, respektive slad
Odkaz soudruhů. V Česku se díky nim daří i prémiovým whisky

„Pracovně jim zatím říkáme ‚zabijáci‘, budou obsahovat deci tvrdého alkoholu. Běžně do míchaných drinků dáváme 0,06 litru tvrdého alkoholu, většina podniků přidává 0,04 litru. My to máme nastavené jinak, chceme, aby tam byl alkohol znát. Od hostů máme velmi pozitivní ohlasy, oceňují, že tam deklarovaný obsah alkoholu opravdu dáváme,“ popsal barman.

Do města s páskou

Prvních pár dnů po otevření byl bar obsazený zejména ženami, které si s oblibou dávají míchané drinky.

„Hodně oblíbené je teď chupito – bílý rum, limetkový džus a koktejlová třešeň. Výhodou pro hosty je také to, že u nás mohou ochutnávat nové druhy alkoholu, které ještě neznají. Kdo chystá oslavu narozenin nebo třeba rozlučku se svobodou, zaplatí za každého jednorázovou částku a nemusí se bát, že se kamarádi takzvaně ‚rozšoupnou‘ a on se pak nedoplatí. Pokud hosté chtějí v průběhu večera odejít do města, není to problém. Dostanou pásku na ruku a po návratu mohou znovu pokračovat v konzumaci, kterou si u nás zaplatili,“ vysvětlil Radek Huml.

Nový bar s provozem 'All you can drink' v centru Olomouce.  Na snímku barman Radek Huml.Zdroj: Deník/Magda Vránová

Hosté se podle dosavadních zkušeností barmanů i provozovatele podniku Adama Hofhanse dělí na dvě skupinky. V jedné jsou ti, kteří si zaplatili vstup a pak pijí doslova dokud můžou, protože neomezená konzumace alkoholu je pro ně velkou výzvou. „V druhé jsou ti, kteří jsou spíše ‚nesmělí‘ a pijí přece jen s mírou,“ dodal Adam Hofhans.