Poklepání základního kamene v rezidenční lokalitě Nová kasárna v Krnově udělalo definitivní tečku za érou sovětské okupace a normalizace. Kasárna se zásadně změní díky ambicioznímu projektu, který přemění opuštěnou vojenskou zónu v obytnou čtvrť s „dobrou adresou“.

Společnost TGA Development zde postaví čtyři bloky bytových domů a komerční centrum. Více než padesát bytů s výtahem, balkony a terasami doplní rozsáhlé parkové úpravy, hřiště a parkoviště.

Ilustrační foto.
Index kvality života: je lepší Krnov nebo Bruntál?

Hned vedle firma Mia Casa staví další dva bytové domy s nájemními malometrážními byty, které jsou koncipované jako komfortní bydlení pro seniory.

Rezidenční lokalita Nová Kasárna po dokončení všech etap nabídne přes stovku nadstandardních moderních bytů k pronájmu i prodeji. Bude ale developerský bytový projekt fungovat v Krnově, když zde klesá počet obyvatel? Nad tím se zamyslel krnovský starosta Tomáš Hradil při poklepávání základního kamene.

Borůvkové hody v Jeseníkách.
Jeseníky ožily Borůvkovými hody

„Přestože nám lidé z Krnova odchází, poptávka po bytech zůstává silná. Dnešní lidé totiž očekávají vyšší standard. V bytě, kde dřív bydleli čtyři lidé, dnes žije jeden. Tyto byty mohou v Krnově nastartovat opačný trend nejen tím, že rozšíří bytový fond, ale důležitá je především vysoká kvalita těchto bytů,“ uvedl starosta Hradil s tím, že ve velkých městech se mladší generace už přeorientovala z rodinných domů na kvalitní byty a je jen otázkou času, kdy se tento trend projeví také ve městech o velikosti Krnova.

„Díky Novým kasárnám Krnov nabídne typ bydlení, jaký tu dosud chyběl. Byť u tak velkého projektu jsme ne vždy a ve všem našli s investorem společnou řeč, tak pořád tomuto projektu držím palce,“ uzavřel starosta Hradil. Zároveň popřál Novým kasárnám, aby se byty po dokončení co nejdřív zaplnily nájemníky a majiteli.