Přesné datum jejich narození zoo nezná. „Odhadujeme jej na třiadvacátého června. Tento druh papoušků žije především na Madagaskaru, naše skupinka pochází z uzavřené zoo Tropical Wings z Anglie, přičemž někteří jedinci pravděpodobně pocházejí z volné přírody,“ přiblížil mluvčí brněnské zoo Michal Vaňáč.

Kromě mláďat se ve voliéře Exotária nachází čtyři samci a jedna samice. Ta je v době páření odlišně zbarvená a svým vzhledem připomíná spíše supa. „V době reprodukce jí silně opelichá hlava, takže je vidět žlutooranžová kůže ukrývající se pod peřím. Samci pelichají po těle,“ vysvětlil chovatel Petr Suvorov z brněnské zoo.

Vazové žijí ve skupinkách, které tvoří několik dospělých samic a samců, přičemž na jednu samici připadá 3 až 8 samců.