Tenhle svět je jí prostě hodně blízký a má ho ráda už od dětství. Maminka dvou malých dětí ale nezahálí ani teď. Pustila se totiž do další výzvy. Tou je vysněná postava s vyrýsovanými svaly. To by ale nebyla ona, kdyby si svůj záměr zbavit se navždycky nadbytečných tukových polštářků nějak neokořenila. Nedávno se totiž přihlásila do soutěže Hubneme do plavek. A tak teď všichni mohou sledovat, jak se jí daří. V rozhovoru například prozradila, jak to má s hubnutím, jaké je vyhrát missí soutěž a co na to všechno říká její rodina.

Nedávno jste vyhrála soutěž Miss Prima křivky. Bojovala jste také v Souboji nevěst. Byl to váš dětský sen, být úspěšná v soutěžích krásy?

Ano, vyhrát titul Miss byl vždy můj sen. Odmala jsem sledovala Miss České republiky a celý tento svět mě fascinoval a neuvěřitelně lákal. A tak když se naskytla příležitost, zkusila jsem to. Souboj nevěst nebyl můj sen. Než jsem započala s přípravou na svatbu, tak jsem ani nevěděla, že tato soutěž existuje. Pak jsem na ni ale narazila a řekla si, proč ne? Ráda zkouším zajímavé věci a chytám se příležitostí. Nikdy nevíte, kdy vás náhoda někam posune (úsměv).

Můžete prosím zavzpomínat na poslední missí soutěž, která byla pro vás určitě tím největším úspěchem?

Největším úspěchem byla loňská Miss Prima křivky 2017, kdy jsem získala ten nejvyšší titul. Měla jsem výhodu, že jsem se ve světě modelingu již pohybovala, a tak má prezentace na pódiu a chůze nebyla pro mě takovým "strašákem". Přesto jsem se v soutěži naučila spoustu nového. Správně se vyjadřovat před novináři, umět reagovat na nepříjemné otázky, správně pózovat před fotoaparátem, jak pracovat s výrazy a hlavně vážit si sama sebe.

Co vás nejvíce překvapilo a co vás na missí soutěži nejvíce potěšilo?

Nejvíce mě překvapilo, a zároveň potěšilo, že i v takových soutěžích může vzniknout velké přátelství a celá finálová dvanáctka se může spřátelit tak, že se i po soutěži navštěvuje a pořádá společné akce. Každá chtěla vyhrát, ale každá to přála i druhým. I organizátoři nám potvrdili, že ročník 2017 byl přátelstvím a pospolitostí na nejvyšším levelu, a za to jsem ráda.

Ilustrační foto.
Vysočinu sužuje sucho, bouřkám navzdory


Určitě je výhra spojena s nějakými povinnostmi. Co všechno účast a výhra v tomto typu soutěží obnáší?

Soutěž Miss Prima křivky není tak závazná, jako Česká Miss. Vítězku čekají pouze příjemné věci. Dávat asi 150 rozhovorů, nafotit si book u celosvětově uznávané fotografky Lucii Kout, což byla jedna z výher. Účastnit se akcí v rámci Miss Prima křivky, být porotkyní v dalším ročníku a předat korunku. Navíc vám soutěž pomůže zpropagovat vaše jméno ve světě modelingu, a zároveň vám pomůže získat lukrativnější zakázky. Já jsem se například dostala na přehlídky do Vídně a Německa. A bez Miss by tam o mně nevěděli. (úsměv)

Můžete ještě prosím zavzpomínat na Souboj nevěst, tato soutěž byla také tehdy hodně vidět.

Souboj nevěst byla krásná soutěž. Pomáhá vám odpočinout si od svatebních příprav a příjemně vás provede svatebními trendy a tradicemi. Vyzkoušíte si nespočet krásných šatů, zažijete spoustu legrace se známými patronkami a pořadatelkami a finálový večer si užijete. I když jsem nevyhrála, tak dodnes na tuto soutěž s láskou vzpomínám. Kdy jindy si například absolutní nezpěvačka jako já zazpívá naživo na jednom pódiu s Monikou Leovou, Jitkou Boho a Monikou Marešovou? ¨

Jsou ještě nějaké jiné soutěže, kde jste se účastnila, nebo chtěla zúčastnit do budoucna?

Jako malá jsem se účastnila dětské soutěže pořádané Českou televizí Kasematy, v patnácti jsem byla druhá v soutěži Dívka roku 2000 a v roce 2002 jsem byla třetí na soutěži Miss Koupaliště. Není toho zase tolik, ne? A jaké jsou mé plány? Žádné. Nic neplánuji, ale zároveň si nechávám otevřená vrátka. Jsem akční člověk a ráda se chytám příležitostí. Takže když na nějakou soutěž narazím a zaujme mě, tak se určitě přihlásím. Berte to tak, že budu mít v důchodu na co vzpomínat a budu mít o čem vyprávět svým vnoučatům.

Jak jste již zmínila, hodně často se procházíte po molech jako takzvaná plus size modelka. Co říkáte na tento obecný trend, že se dnes tolik nehledí na míry dívek a žen a známá trojčlenka 90 60 90 už dávno neplatí?

Na mole se pohybuji už 17 let, a z toho 16 let jsem jako plussize. Vždycky jsem byla větší (smích). Až posledních pár let se tento trend rozšířil a už to není takové tabu. Z mého pohledu je to skvělé. Vždy, když jsem na mole mezi štíhlejšími modelkami, tak se setkávám s velmi vřelým přivítáním. Je vidět, že zejména dámy jsou nadšené z toho, že je tam někdo, kdo předvede i oblečení v jejich velikosti. A mohou vidět, jak to bude vypadat na někom s kilogramy navíc. Ruku na srdce, kolik lidí má modelkovskou velikost 34/36? V březnu jsem byla v Německu na přehlídkové tour po módních domech, vždy za mnou po přehlídce přišly dámy, s nadšením komentovaly mé modely a hned si je šly zkoušet.

Stal se vám na mole někdy nějaký trapas?

Těch bylo (smích). Mnohokrát mi například spadla bota, protože mi byla větší, a se zavrávoráním jsem málem spadla z mola. Jednou jsem předváděla klobouk a zároveň deštník. Když jsem se ho snažila otevřít, zahákl se mi za klobouk, a tím jak jsem ho otevřela, jsem si klobouk sundala z hlavy. Na jedné přehlídce jsme se snažily zaimprovizovat, protože jsme musely natáhnout čas. A tak jsme jezdily na koze a oslovi, akorát zvířata moc nechtěla spolupracovat. Místo, aby šla s námi na konec mola, tak z něj seskočila a utekla. (smích).

Předvádíte také dobovou módu a klobouky, hlavně z doby první republiky. Ta je teď hodně in, nebo také jak se říká v kurzu. Co říkáte na tehdejší styl oblékání?

Byla to nádhera. Tuhle dobu miluji. Neexistovalo, aby si dáma oblékla džíny a tričko, ale ženy si zakládaly na krásném oblečení a nikdy nezapomněly na klobouk. Vždy, když si obleču kostým, tak se cítím jako opravdová královna. Člověka ani nenapadne, aby se hrbil. Automaticky se narovnáte a jenom se nesete. Miluji ty rukavičky, klobouky, korálky, mašličky. Je to snad sen každé holky.

Telč, ilustrační foto.
Děti na telčském náměstí ukážou zájmové kroužky


Pustila jste se do razantního hubnutí. Můžete popsat tuhle zkušenost.

Trošku to poupravím. Nepustila jsem se, ale pokouším se o hubnutí celý život. Bohužel se mi to nikdy nepovedlo a vždy po takovém pokusu jsem si přidala pár kilo navíc. Až v loni jsem si dala 185. předsevzetí, že zhubnu a konečně se to povedlo. Podařilo se mi za necelý půlrok shodit 22 kilogramů. A když to šlo, tak jsem si řekla, že by nebylo špatné se dostat na ideální váhu a skladbu těla. Protože, kdy jindy na to budu mít tolik času, jako teď, když jsem na mateřské. A to bych nebyla já, abych nevyužila všech možností. Proto jsem se zkusila přihlásit do soutěže Hubneme do plavek 2018 a ono to vyšlo. Na 3 měsíce mám k dispozici výživové odborníky a fitness trenéra, kteří mi pomáhají docílit mého dalšího snu. Ten sen je mít krásné vypracované bříško. To jsem totiž nikdy neměla a vždycky jsem si to přála. Nejvíc samozřejmě záleží na mé vůli, tak uvidíme, jak se mi to povede.


Máte nějaký zdravý recept, který jste si vyloženě oblíbila?

Nedávno jsem byla na kurzu zdravého vaření v Gourmet Academy a od té doby jsem se zamilovala do salátů s arašídovou zálivkou a sušenými rajčaty a také do lososa v sezamové krustě. Když člověk zjistí, jak na to a že to není tak složité, tak má hned větší chuť do vaření.


Jste maminka dvou malých dětí. Jak se dá všechno skloubit s rodinou a co na to doma říkají?

Být maminkou je krásná role, ale občas je to náročné. Myslím, že každá maminka dvou dětí blízko po sobě mi to potvrdí. Ale když máte skvělého manžela, který vás podporuje a dokáže se o děti postarat, tak to není zase tak těžké. Manžel i celá rodina mě podporují, a zároveň pomáhají. Za to jsem jim neskutečně vděčná, protože díky nim jsem schopná si plnit své sny.

Rekonstrukce Brněnského mostu v Jihlavě.
Část Brněnského mostu visí ve vzduchu