„Postupně jsme přejížděli na místa, kde víme, že taxikáři často stávají. Celkem bylo kontrolováno 34 vozidel. Na místě byly uloženy pokuty ve výši 600 korun,“ přiblížila policejní mluvčí Zlatuše Viačková výsledek nedávné kontroly.

Policisté se zaměřili na dopravní přestupky, pracovníci magistrátu zase dohlíželi na to, zda mají taxikáři potřebné doklady v pořádku a zda jsou auta taxislužby správně označena. „Podobné kontroly děláme vždy ve spolupráci s magistrátem. Jednou za čas se domluvíme a společně uděláme v ulicích kontrolu zaměřenou čistě na řidiče taxislužby,“ vysvětlila mluvčí policie.

Pokuty padaly za drobné přestupky. „Jsou to třeba nerozsvícená světla, nezapnuté pásy a podobně,“ shrnula Viačková.

Také u úředníků z odboru dopravy dopadli taxikáři při páteční kontrole poměrně dobře. „Z osmadvaceti kontrolovaných řidičů jsme narazili na dvě závady. Auto bylo například sice vybaveno dokladem o odborné způsobilosti řidiče, ten byl ale částečně zakryt. Přesto ale lze říci, že kontrola dopadla dobře,“ řekla Radomila Ruislová, pracovnice magistrátního odboru dopravy.

S podobnými závěry skočila stejná kontrola už loni. Z patnácti kontrolovaných taxikářů v Karviné neměl ani žádný z nich „vroubek“. Hůř tehdy dopadli řidiči v Orlové, z nichž dva neměli potřebné náležitosti v pořádku.