Líšeňský starosta Břetislav Štefan chce výsledky ankety probrat na radě. Podle něj však není možné cirkusy plošně zakázat. „Pokud neporušují zákony a netýrají zvířata, tak jim nemůžeme zakázat činnost, která je živí,“ řekl Štefan.

Cirkus - Ilustrační foto
Anketa nás uráží, kritizují cirkusáci hlasování Brňanů

S anketou zásadně nesouhlasí iniciativa Cirkusy společně. „To je jako kdyby někdo dělal anketu o tom, jestli má být v Brně holičství nebo řeznictví. Cirkusy jsou legální, neděláme nic špatného. Pokud by Brno přistoupilo k omezení našeho podnikání, budeme to řešit soudní cestou,“ sdělil za uskupení Jaromír Pavlík.

Upozornil také, že hlasovací urny zmizely z Knihovny Jiřího Mahena už v pátek v poledne, přitom hlasovat se mělo až do neděle. „Porušily se tak podmínky pro hlasování," doplnil.

Cirkusy se zvířaty v Brně nechceme. I takto skandovali lidé ve středu večer na protestních pochodu centrem města, který začal na náměstí Svobody.
Zvíře není klaun, křičeli demonstranti. Protestovali proti drezuře v cirkusech

Zástupci brněnského magistrátu se k anketě zatím nevyjádřil. „Výsledky budeme komentovat příští týden,“ sdělil mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.