Besedu uspořádalo město v rámci Evropského týdne mobility, do kterého se Hranice tradičně zapojují.

„Musíme se ptát, kam chceme směřovat a jaké jsou naše cíle, což samozřejmě platí i v oblasti dopravy. Právě proto bychom si měli do Hranic zvát odborníky, kteří se s námi podělí o své znalosti a zkušenost z jiných měst, abychom tady v Hranicích nezůstali pozadu,“ řekl na úvod starosta města Hranice Jiří Kudláček.

O veřejnou besedu v zámecké zahradě však neprojevili občané Hranic větší zájem. Jaroslav Martínek z Asociace měst pro cyklisty se tak rozhodl svou přednášku orientovat především na přítomné děti ze ZŠ Drahotuše.

„Pro budoucí plánování je důležité, aby město komunikovalo s veřejností. Veřejnost však dnes neměla o tohle setkání zájem. Vy tu ale jste, a je potřeba abyste si uvědomili, že město může vypadat tak, jak vy si budete přát. Že může vypadat tak, abyste se v něm cítili dobře a mohli dělat, co vy chcete. Dojet si například bezpečně na kole z Drahotuš do Hranic a tak dále,“ pronesl mimo jiné směrem k dětem Jaroslav Martínek.

Evropský týden mobility se snaží upozorňovat na neudržitelný nárůst osobní automobilové dopravy. Letos byla hlavním tématem kampaně tzv. multimodalita. Ta podporuje vhodné používání a kombinování různých druhů dopravy tak, aby člověk zbytečně nevyužíval jen automobil. 

Hranické Divadlo Stará Střelnice.
Anna K., Chinaski, Čenský nebo Rybová, to jsou lákadla Divadla Stará Střelnice
V areálu komunitního a kulturního prostoru Karnola se v sobotu konala akce Zažít Hranice jinak!
Zažít Hranice jinak sblížilo sousedy. Podívejte se