K unikátnímu spojení dvou velkých osobnostní motoristického sportu došlo před pár týdny v Prachaticích. Bývalá hvězda Formule 1 a dvojnásobný mistr světa v nejprestižnější motoristické disciplíně, Mika Häkkinen, přezdívaný „Létající Fin“, navštívil firmu MS Kart, kterou před léty založil prachatický rodák a mistr Evropy v motokárách z roku 1980, Milan Šimák.

„Setkání s Mikou byla tak trochu náhoda. Jeho manželka je Češka, pochází z Plzně. Rodina Česko často navštěvuje a mnoho času tráví na motokárách v plzeňské Kart Aréně. Tam se seznámili s týmem UBK Racing, který velmi úspěšně reprezentuje značku MS KART v motokárových závodech v České republice. Slovo dalo slovo a Mika s rodinou se přijel podívat na závod Mistrovství ČR v Písku na Hradišti,“ popsala první setkání s Mikou Häkkinenem Milena Šimáková, ředitelka a jednatelka firmy MS Kart.

Aleš Loprais.
Engel podruhé zachraňoval parťáka, Prokop a Loprais stoupají vzhůru

Atmosféra závodu se jim moc líbila a dcera a syn Miky Häkkinena by tak příští sezonu měli kroužit na tratích České republiky na motokárách MS Kart z Prachatic. „Naše spolupráce je teprve v počátcích. Häkkinenovy děti jezdit baví a letos to pro ně bude první oficiální sezona v sedle závodní motokáry,“ upřesnila šéfka prachatické firmy. Dodala, že Mika Häkkinen navštívil Prachatice jen pár dní před vánočními svátky. Prohlédl si firmu včetně výrobní haly, kde vznikají jedinečné české podvozky, a spolu s rodinou vybrali kompletní závodní vybavení.

Jak se spolupráce s legendou F1 Mikou Häkkinenem a prachatickým MS Kartem bude vyvíjet, se uvidí v závěru sezony 2022. „Já musím říci, že osobní setkání s Mikou bylo pro celou naši firmu mimořádným zážitkem. Je to velice příjemný člověk a obrovský sympaťák. Velmi si vážíme toho, že si pro své děti vybral náš český podvozek,“ uzavřela Milena Šimáková.