Po zveřejnění snímků pokáceného stromu na sociálních sítích někteří lidé spekulovali, zda nejde o dílo bobra. "Ty štěpinky na fotce opravdu vypadají jako od bobra, kolem Března je jich dost," komentoval Tomáš Horák.

Podle záseků je ale jasné, že pachatel použil sekeru. „Hasiči zjistili, že strom je odsekaný sekyrou. Případ šetří policie. Rozhodli jsme se, že nový stromeček už znovu stavět nebudeme. Příští rok bude samozřejmě znovu,“ ubezpečil starosta Velkého Března Michal Kulhánek.

U zdymadel v ústeckém Vaňově zasahuje policie. Našli tam tělo utonulého muže
Mrtvé tělo v Labi patří pohřešovanému hasiči. Zřejmě spáchal sebevraždu

Nejapný čin vyvolal v obci velké pobouření. "Kdo z něčeho takového může mít dobrý pocit?! Doufám, že viníka či viníky trest nemine," ulevila si Petra Propperová Dvořáková. "Je to možné? To nikdo nic neslyšel, neviděl? Zrovna včera jsme ho obdivovali, jak je nádherný," dodala Helena Tůmová.

Okolnosti činu šetří policie. "Případ šetříme jako poškození cizí věci. Čekáme na vyčíslení škody a po pachateli pátráme," uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Bohdan Svorník při řešení uzavřené silnice v Havířově.
„V zájmu přírody“ vydírali podnikatele. Ekologičtí aktivisté jsou ve vazbě

Místní doufají, že pátráhí bude úspěšné. "Nemám slov a jestli sama se něco dozvím tak …ať si me nepřeje. Celý rok by natvrdo uklizel celé Velké Brezno. A příští Vánoce by se postaral o strom a celou výzdobu na vlastní náklady," navrhla trest Milena Hovorková.

Velké Březno dostalo letos strom od spřátelené obce Homole u Panny.

Silvestrovské oslavy na pražském Václavském náměstí v Praze.
Praha chystá dopravní omezení v centru města na Silvestra a Nový rok