Jeden z prvních úklidů proběhl už v pátek 5. dubna, a to u schodiště, které vede od autobusového nádraží k tramvajové vozovně. Zapojili se do něj zaměstnanci a vedení libereckého Centra Babylon.

Oldřichovská Beseda před dlouho plánovanou rekonstrukcí.
Oldřichov plánuje zrekonstruovat budovu Besedy. Ale ne dřív než za dva roky

„S nápadem přišel náš pan generální ředitel a my jsme vůbec neváhali se zapojit, protože každý den procházíme kolem hordy odpadků do práce a ten pohled není vůbec pěkný,“ popsal obchodní ředitel Babylonu Antonín Nevole, podle kterého se povedlo během dvou hodin nasbírat více než deset pytlů odpadu.

Uklízet se bude po celý duben

Celorepubliková akce Ukliďme Česko se koná především v sobotu 6. dubna, uklízelo se ale už během tohoto týdne, pokračovat se bude i v neděli a také po celý duben. "O víkendu se podle posledních dat bude v České republice konat 2229 úklidů," informoval Radek Janoušek že stejnojmenné iniciativy.

V Libereckém kraji spolek eviduje téměř 80 úklidových akcí, někteří další se ale chopili rukavic a pytlů i na vlastní pěst.

Jan Zeman likviduje následky řádění kůrovce v lesoparku nad libereckou přehradou už zhruba šest týdnů. S pálením je teď ale konec.
V lesoparku u přehrady likvidují následky kůrovce, lidé opakovaně volají hasiče