Národní třída a kolonáda se během už třetího ročníku festivalu změní v jednu velkou galerii plnou vtipů pod širým nebem.

„Výstava je soutěžní. Vtipy bude hodnotit šestičlenná mezinárodní porota. Vybrat si nejlepší vtip mohou i návštěvníci akce. Po celou dobu výstavy budou k dispozici výherní hlasovací lístky a urna, kam je mohou házet,“ uvedl za pořadatele výtvarník Mirek Vostrý.

V pátek 13. července a v sobotu 14. července pak proběhne bohatý doprovodný program. Návštěvníci budou mít možnost setkat se se všemi autory, kteří se festivalu zúčastní osobně.

Václav Hudeček.
Světoznámý virtuos míří do Chebu

Kousek od pódia bude VIP stan kreslířů, odkud si mohou návštěvníci odnést podpis svého oblíbeného autora, kresbu do památníků, ale například také svou karikaturu. „Na festivalu ve Františkových Lázních budeme letos souběžně s programem na hlavním pódiu točit TV pořad, který se bude jmenovat Tapíroviny. Bude to něco na způsob pořadu Karla Šípa Všechnopárty,“ prozradil Mirek Vostrý. Programem bude provázet Petr Batěk.

Pořadateli festivalu jsou město Františkovy Lázně a Klub kreslířů a humoristů, který vydává měsíčník humoru a satiry TAPÍR. Z tohoto důvodu se hlavní cena festivalu, kterou obdrží ten nejlepší vtip, jmenuje Zlatý tapír.