„Já chodím do lesa prakticky denně. Někdy s košíkem, ale obvykle si beru zrcadlovku a jen se kochám a fotím. Beru to jako zdravotní procházky,“ popsal Deníku zkušený houbař z Prostějovska.

Pětadvacet hřibů na jednom místě. Na Táborsku začala ta pravá houbařská sezona
Houbařská sezona začala. Na Táborsku rostlo na jednom místě 25 hřibů

V současnosti prožívají houbaři napříč celou republikou doslova žně. „Když chci nasbírat houby, tak jdu bez foťáku. Ale zrovna v těchto dnech se dají najít opravdové unikáty, škoda je trhat. Proto je raději fotím a nechávám růst dál,“ vysvětluje houbař s tím, že krása hub zaujme na první pohled.

Ve fotogalerii jsou k vidění výhradně jedlé druhy hub - hřiby borové, dubové i smrkové, dále křemenáče nebo muchomůrky růžovky.