„Nenechali jsme si ujít příležitost nahlédnout do tajů a umu poctivého pivovarského řemesla, jehož tradice v Kašperských Horách započala už v 16. století. Pod dohledem Alexandry Michalové jsme si mohli sami vyzkoušet, jak jednotlivé postupy probíhají,“ uvedl kastelán Václav Kůs.

Mnoha hostinským v době koronaviru pomohli štamgasti.
Většina hospodských boj o přežití zvládla. Jak u nich probíhaly drsné měsíce?

Na Kašperku bude po dozrání na návštěvníky čekat hořká výčepní desítka zlatavé barvy, na jejíž přípravě byla použita kombinace plzeňského a bavorského sladu a šumavská voda.

Zlatavý mok ponese jméno Šplhavec, protože strašidlo Šplhavec ke Kašperku neodmyslitelně patří. „Na čepu budou ještě piva Klostermann 13° a původem vimperský ležák Král Šumavy. Spolupráce s pivovarem Kašperské Hory je další případ spolupráce s regionálními producenty, jež k Šumavě patří. Rádi bychom, aby návštěvníci při svých výletech ochutnali Šumavu doslova všemi smysly,“ dodal Kůs.

Brno 14.5.2020 - rozhovor s Pavlem Podsedníkem, majitelem brněnské restaurace Štatl na náměstí Svobody
Majitel restaurace Štatl: Máme letní zahrádku, přitom vaříme grog. Hostů je málo