„Nenechali jsme si ujít příležitost nahlédnout do tajů a umu poctivého pivovarského řemesla, jehož tradice v Kašperských Horách započala už v 16. století. Pod dohledem Alexandry Michalové jsme si mohli sami vyzkoušet, jak jednotlivé postupy probíhají,“ uvedl kastelán Václav Kůs.

Na Kašperku bude po dozrání na návštěvníky čekat hořká výčepní desítka zlatavé barvy, na jejíž přípravě byla použita kombinace plzeňského a bavorského sladu a šumavská voda.

Zlatavý mok ponese jméno Šplhavec, protože strašidlo Šplhavec ke Kašperku neodmyslitelně patří. „Na čepu budou ještě piva Klostermann 13° a původem vimperský ležák Král Šumavy. Spolupráce s pivovarem Kašperské Hory je další případ spolupráce s regionálními producenty, jež k Šumavě patří. Rádi bychom, aby návštěvníci při svých výletech ochutnali Šumavu doslova všemi smysly,“ dodal Kůs.