Navíc se na zledovatělém povrchu občas i zimní pneumatiky protáčí naprázdno. Při pokusu o improvizované parkování je snadné skončit v hluboké závěji, v příkopě nebo s odřeným lakem.

Mnohá auta řidiči nechávají odstavená tak zoufale, že komplikují práci sypačům silničářů, a situaci tím ještě zhoršují. Také popojíždění mezi zaparkovanými auty nalepenými na sebe se může změnit v hotový rébus.

Ilustrační snímek
Zubařům se do menších obcí nechce. Neláká je ani ordinace či městský byt

Lyžaři – motoristé musí počítat s tím, že v Jeseníkách u vyhlédnutého vleku nebo lanovky bude na parkovišti tak narváno, že jim nezbude nic jiného, než kroužit kolem v autě a čekat na šanci, že třeba někdo odjede. Případně pokračovat v jízdě dál a zkoušet štěstí v sousedním zimním středisku.

Hory se těší na další sněhovou nadílku. Brzy vyrazí na lyžovačku do Jeseníků okresy, kde v únoru mají jarní prázdniny. Je možné, že silnice a parkoviště v Jeseníkách narazí na limity své kapacity. Naštěstí má v následujících dnech vydatně sněžit také ve středních polohách, takže se nejspíš rozjedou další vleky. V takovém případě se nápor lyžařů rozloží rovnoměrně i mimo nejatraktivnější zimní areály Jeseníků.