„Při přípravě výstavby naší nové budovy na ulici Husova byla zřizovatelem (Kraj Vysočina) zvažována otázka stravování. Vzhledem k nedostatečným prostorovým podmínkám naší kuchyně U Panských a vzhledem k blízkosti nemocniční kuchyně s dostatečnou kapacitou bylo rozhodnuto o tom, že v nové přístavbě domova pro seniory už kuchyně nebude, ale strava bude odebírána z nemocnice,“ sdělila ředitelka zařízení Hana Hlaváčková.

Jak zdůraznila, je vedení Domova přesvědčeno o tom, že co se týče kvality i teploty stravy, se nic nezmění. „Nemocnice vyjde vstříc našim požadavkům, zvyklostem, jídelníčkům, pestrosti stravy a zajistí také vaření diet,“ zdůraznila ředitelka. Podle mluvčí Kraje Vysočina Jitky Svatošové budou pro převoz jídla zajištěny speciální nádoby, aby jídlo vydrželo teplé.

V nové přístavbě v ulici Husova budou na všech odděleních podle ředitelky Hlaváčkové k dispozici plně vybavené kuchyňské linky, které umožní jak ohřev jídla, tak případně i přípravu menšího množství čerstvého jídla. Strava z nemocniční kuchyně by se měla do zařízení v Husově ulici vozit asi od dubna roku 2019.

O zásobování jídlem v Domově U Panských a ve Břevnici není podle ředitelky ještě definitivně rozhodnuto. Proto se zatím v kuchyni U Panských vaří dál. Část klientů domova pro seniory U Panských v Havlíčkově Brodě ale již počátkem letošního roku (jak informoval Havlíčkobrodský deník) sepsala stížnost proti chystanému zrušení kuchyně v jejich zařízení, protože se obávali, že jídlo bude studené a nekvalitní. Stěžovalo si asi dvacet klientů. Podle ředitelky Hlaváčkové je kuchyně U Panských ale již na hranici kapacity, přestavba by stála miliony korun.