Psí cukrárnu založila před dvěma lety Eva Šebáková, která doma chová dva psy a jednu kočku. „Dozvěděla jsem se, že je něco podobného v zahraničí a napadlo mě, že tady v Praze žádná cukrárna pro psy není. Původně jsme sídlili na dolním Žižkově, pak se až přesunuli sem na Jarov,“ popsala začátky psí cukrárny Eva Šebáková.

Návštěvníci tak mohou strávit příjemné chvíle v cukrárně u kávy a dortu i se svým pejskem. Ten si může pochutnat až na zhruba dvaceti nejrůznějších domácích pochoutkách. „Hlavní složkou je maso – králičí, krůtí, hovězí nebo i klokaní. Do toho pak přidávám vajíčko a minimum mouky, jen aby se z toho dal vytvarovat ten určitý tvar. Nechybí ani zdravá složka jako jsou brusinky nebo vojtěška. Některé pamlsky obsahují třeba i sýr a ovoce,“ vysvětlila zakladatelka cukrárny, která psí pochutiny sama peče.

Deskové hry si můžete v Tyršově domě zahrát až do neděle.
Největší festival deskových her zavítal do Tyršova domu. Koná se už po sedmnácté

Pejskařům se nejvíc osvědčily pamlsky hovězí s brusinkou a rybičky v těstíčku. Kromě toho si ale v cukrárně můžete nechat udělat i psí dort na objednávku. Ten se skládá především z aspiku, zeleniny a masa. „Základem je hrášek, baby karotka, kukuřice a kilo masa. Zákazník si pak může vybrat, jaký chce na dort nápis, který vytvoříme z neslaného sýra. Samozřejmě pokud někdo nechce v dortu určitou zeleninu, tak ji tam nedáme,“ uvedla Eva Šebáková. V létě zas pejskové mohou ochladit i zmrzlinou s několika příchutěmi.

Do cukrárny chodí nováčci i stálí zákazníci. Pořádají se tu dokonce i psí narozeninové oslavy. Občas si ale návštěvníci spletou psí zákusky s lidskými. „Tak třikrát týdně sem přijde člověk a diví se, že to asi nejsou zákusky pro lidi. Jednou přišla paní a koupila si palmsek pro svého syna. Samozřejmě v nich není nic špatného, jen nemají žádnou chuť, protože jsou bez soli a koření,“ dodala zakladatelka psí cukrárny.

Pokračující práce Státní opery. Obhlídka staveniště Státní opery při kontrolním dni za doprovodu ministra kultury Daniela Hermana, ředitele Národního divadla Jana Buriana a vedoucího stavby Jana Křístka. Praha, 17.10.2017
Rekonstrukce Státní opery v plném proudu: Herci se na prkna vrátí v roce 2019

Pokud chcete svého pejska vzít na zákusek, doražte do Punťovy první psí cukrárny na Jarově. „Může k nám přijít kdokoliv s jakýmkoliv psem, který není agresivní. Pak už je na každém, jestli ho tu pustí nebo ho bude mít na vodítku. Zatím se tu, naštěstí, nestalo, že by se tu psi nějak porvali,“ uvedla Eva Šebáková. Na zákusek se můžete stavit každý den kromě neděle. A to od pondělí do středy mezi 13. a 18. hodinou a od čtvrtka do soboty pak mezi 11. a 19. hodinou.