Kdyby měl v autě puštěné rádio s dopravním zpravodajstvím, možná by tolik překvapen nebyl: právě ve chvíli, kdy uvízl v zácpě, relace pro řidiče ohlašovala omezení dopravy v místě dopravního omezení na D1 – a to v souvislosti se zásahem policie, který však nesouvisí s dopravní nehodou.

Na twitteru pak policie upřesnila, co se vepředu odehrávalo: ve směru jízdy od metropole na Benešovsko a dále k Brnu policisté zastavili automobil převážející odcizené minirypadlo. „Operativně reagovali na zjištění britské policie, která pohyb vozu monitorovala pomocí GPS lokalizátoru,“ upřesnila. S tím, že další okolnosti případu budou předmětem vyšetřování; hodně k vysvětlování toho bude mít cizinec, který zastavené nákladní auto řídil. Nicméně je jisté, že v brzké době bude minibagr vrácen majiteli.

Sčítání lidu, domů a bytů v ČR v roce 2021
Středočeši sčítání lidu fandí. Příkladem jsou celé republice

Právě zúžení kvůli stavebním pracím se středočeské policie ideálně hodilo ke zřízení uzávěry a kontrole nákladních vozidel. Díky mezinárodní spolupráci totiž dostala hlášku, že se hledá nákladní auto převážející ukradený bagr – a nejen to: díky GPS lokátoru měla i informace, kde se převážený stroj zhruba nachází. Klaplo to přesně podle očekávání: během čtvrthodiny byl hledaný bagr objeven.