Vedro bude rozpalovat ulice a lákat k poležení a osvěžení u vody. V regionu již otevřela většina koupališť. Příjemné vyžití nabízejí i přírodní vodní plochy.

Ve středu byla rtuť teploměru nejblíže třicítce v Přerově, kde meteorologové odpoledne naměřili 29,3 stupně Celsia.

Češi si užijí v následujících dnech tropické teploty.
Česko čekají tropické dny. V sobotu může teploměr ukázat až 35 stupňů Celsia

„V Olomouci bylo maximum 29, Prostějov měl 28,2 stupně. Jen dvě stanice v Olomouckém kraji překročily 29 stupňů,“ sdělila Deníku Marie Glofáková z ostravského regionálního předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu.

„Příjemné červnové teploty. Žádné rekordy nepadaly,“ usmála se.

Neděle až 33°C

Teploty však budou v nadcházejících dnech nadále stoupat.

„Už ve čtvrtek na jednatřicet, pátek dvaatřicet a sobota, neděle až třiatřicet. O jeden stupeň za den,“ sdělila meteoroložka.

Kemp Merkur v jihomoravských Pasohlávkách se připravuje na nápor v hlavní sezoně, 11. června 2021. U vchodu je pro návštěvníky i testovací centrum kvůli covid-19.
Nový adrenalin, ale i mírné zdražení. Největší kemp otestuje čtyřdenní víkend

U vody byly davy už ve středu odpoledne. Lákaly třeba pláže pískovny Náklo, kde si lidé užívali na dece i ve vodě.

„Jako u Jadranu. Voda je ještě dost studená, ale to je na Nákle vždycky,“ pochvaloval si jemný písek na pláži a chlazené pivo v kelímku manželský pár z Olomouce. „O víkendu jsme tady zase. I s vnoučaty,“ smáli se šedesátníci.

Kde se osvěžit?

Na Olomoucku kromě přírodních letovisek mohou lidé vyrazil na většinu koupališť. V provozu jsou areály ve Šternberku, Uničově i koupací biotop v Litovli.

V Olomouci otevřel i venkovní areál plaveckého bazénu, který je stejně jako vloni provozován samostatně, není možné přecházet do kryté plavecké haly. Návštěvníci se mohou osvěžit i v aquaparku, kde jedou oba areály: vnitřní a letní aquapark.

Koupací biotop Paseka otevře na konci příštího týdne, koupaliště v Bělkovicích-Lašťanech 1. července. Počátkem prázdnin chtějí zprovoznit koupaliště v Majetíně.