„To číslo je orientační. Spousta lidí má vyplněný přihlašovací formulář totiž ještě doma. Služba je pro naše občany zdarma," řekl starosta Duchcova Zbyněk Šimbera a dodal: „Rozhlas jsme využili i při informování o ledovce. Pro některé staré lidi to byla cenná informace. Než byly chodníky ošetřeny, tak zůstali doma. Možná tedy zaslaná sms zabránila nějakým zlomeninám."

Mobilní rozhlas například využívají i v Háji u Duchcova.

V lednových Oseckých novinách se objevila první informace o nové službě, zavedení mobilního rozhlasu pro místní občany zdarma.

„K dnešnímu dni je registrováno přesně 300 uživatelů. Občanům nabízíme několik kategorií informací. Krizové informace (to je povinná skupina) a pak už je na každém uživateli, jaké si vybere z nabídky, ve které jsou informace z úřadu, kulturní akce, sportovní akce, program společenského centra, co nabízí knihovna, informační turistické centrum, jaké akce pořádá dům dětí a mládeže a základní škola. Nejvíce je zaregistrováno uživatelů ve skupině „informace z úřadu" a „kulturní akce", informoval Petr Šíla, vedoucí organizační složky města Osek.

Jak uvedl, občané Oseka si službu chválí, denně přibývá zhruba 5 nových kontaktů. „Když pomineme pořizovací náklady na nákup licence, tak samotné rozesílání je zdarma, neboť většinu sdělení zasíláme e-mailem nebo do mobilní aplikace. V případě, že zasíláme SMS zprávu, stojí jedna textovka 0,79 Kč. SMSkou zasíláme pouze akutní sdělení. Tyto náklady hradí město Osek ze svého rozpočtu," dodal Petr Šíla.