„Operační středisko k události vyslalo profesionální hasiče ze Staré Boleslavi a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Brandýs nad Labem, Kostelec nad Labem, Sojovice a Všetaty – celkem se šesti cisternami,“ uvedl za Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje Ladislav Holomčík.

Požár podle hasičů zasáhl mladý porost lesní školky o rozměru 10 x 40 metrů na pasece uprostřed lesa.

Požár pole s obilím byl vidět až patnáct kilometrů daleko.
Obavy z požárů porostů se naplnily. Nejvíc u Prahy, na Mělnicku a Nymbursku

„Místo však bylo v členitém kopcovitém terénu, kam nebylo možné zajet s těžkou požární technikou. Hasiči tak museli rozvinout asi 300 metrů dlouhé dopravní vedení,“ pokračoval Holomčík s tím, že práci hasičům hatil také silný vítr, kvůli kterému hrozilo, že se plameny přenesou na další stromy kolem. Na místo byl povolán vrtulník s bambi vakem. 

„Příčinou vzniku požáru bylo podle vyšetřovatele HZS neprokázané zavinění. Výše škody na porostu byla stanovena na 20 tisíc korun, uchránit se podařilo hodnoty za 300 tisíc. Celá událost se obešla bez zranění,“ dodal Holomčík.

Následně, těsně před osmnáctou hodinou, hasiči likvidovali také požár suché trávy o rozloze 50 x 5 metrů na okraji pole s obilím podél silnice ze Sudova Hlavna do Konětop. Tento požár hasiči rychle zlikvidovali.

Ranní požár jedné z hal společnosti Faurecia v mladoboleslavské příměstské části Bezděčín.
V Bezděčíně hasiči zlikvidovali obrovský požár
Požár lesní školky u obce Dolní Slivno.
Dvanáct jednotek hasilo lesní školku