Podle jejich slov má jí po uvedení do provozu o nejmodernější šesti sedačkovou lanovku v České republice.

„Při nákupu lanovky jsme jednoduše objednali ze seznamu možné příplatkové výbavy úplně všechno, prostě jako byste si do autosalonu přišli pro nejlepší model od prémiové automobilky a nezdržovali se výběrem doplňků,“ popsal výběr lanovky Libor Petrů, vedoucí zimního provozu ve Ski areálu.

Nová lanovka tak podle mluvčí areálu Andrey Mlčochové lyžařům má nabídnout vyhřívaná sedadla, tzv. bublinu proti větru a sněhu nebo nástupní pás, který je vertikálně polohovatelný a umožní tak snazší nástup dětským lyžařům.

Před spuštěním provozu ale čekají lanovku zatěžkávací zkoušky.

„Většina lidí si neuvědomuje, že pro lanové dráhy platí velmi přísné drážní předpisy a lanovky také patří pod pravomoc Drážního úřadu ČR stejně jako vlaky. Musí se provést hloubková kontrola všech funkcí a simulace nouzových stavů a jejich zvládání,“ dodal Libor Petrů k povinným testům.

Podle jeho slov jsou připraveni otevřít areál ihned po skončení testů. Lyžaři se tak dočkají nejpozději do 26. prosince.

Starosta Malé Morávky Ondřej Holub je rád, že se areály v jeho obci neustále rozrůstají. „Vzpomínám si, jak jsme na tom kopci někdy před dvanácti třinácti lety lyžovali na tři sta metrů dlouhé sjezdovce s EPV, to je ten vlek s plastovými talířky a hadicemi.

Takže já jsem za obci šťastný, že se tu našli tak silní investoři, kteří jsou schopni realizovat investice řádově ve stovkách milionů a zlepšovat turistickou atraktivitu obce,“ uzavřel Holub.